Educació

La Universitat d'Alacant semifinalista de la VIII lliga de debat universitari

Divendres de matí s'enfronta a la Universitat Autònoma de Barcelona per un lloc a la final que es farà el mateix dia a les 13 hores

La Universitat d'Alacant ha estat la millor del grup B juntament a la Pompeu Fabra. A la competició, que es disputa a la Universitat de Vic participat nou universitats dels Països Catalans, entre elles la Jaume I de Castelló, la Miguel Hernàndez d'Elx a més de la d'Alacant representant al País Valencià.

El periodista alacantí Pere Rostoll, és un dels membres del jurat de la Lliga de Debat

La Universitat d'Alacant s'ha classificat per a disputar les semifinals de la VIII edició de la Lliga de Debat universitari que organitza cada any la Xarxa Vives d'universitats que s'està disputant al llarg d'aquesta setmana a la Universitat de Vic.

Els estudiants alacantins s'enfronten a primera hora del matí a la Universitat Autònoma de Barcelona en busca d'un lloc a la final que es disputa el mateix divendres a les 13 hores. L'altra semifinal la disputen la Universitat Internacional de Catalunya i la Pompeu Fabra.

La Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya han estat els millors equips del grup A, mentre que els equips de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat d'Alacant han estat els millors del grup B. La competició ha comptat amb la participació d'equips d'estudiants de 9 universitats —d'Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Miguel Hernández d'Elx, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra i Vic— que han debatut sobre el tema 'Els indignats, un nou corrent de pensament?'.

El jurat d'honor de la final, del que forma part el periodista alacantí Pere Rostoll, serà presidit per Jordi Montaña, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, i estarà compost per Manuel Camós, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Gerard Guiu, cap del gabinet de Presidència del FC Barcelona; el periodista Albert Om i la vicepresidenta de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, Gemma Rigau. La metgessa Anna Albó i el periodista Pere Rostoll, caps de jutges de la competició, completen el jurat. El premi per a l'equip guanyador de la Lliga serà de 2.500 euros. L'organització ha previst guardons honorífics per a l'equip subcampió, el millor orador de la competició i el millor equip, triat per votació dels participants.

Els debats es poden seguir en directe a través del web www.vives.org i també al Twitter amb l'etiqueta #lligadedebat

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l'ús de la paraula entre l'estudiantat sota el format d'un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s'haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d'actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.