Educació

Educació

Vint-i-cinc anys de l'escola Sol i Vent

Festa amb ‘lipdub' i pastís d'aniversari

L'escola Sol i Vent ha celebrat els 25 anys amb un ‘lipbdub' amb unes 240 persones

És un dels diversos actes de l'aniversari

La cançó de Filippo Landini Viu-la, plena d'energia i de missatge més que positiu, ha estat l'escollida pels mestres i els alumnes de l'escola Sol i Vent de Vilafant per fer el lipdub que es va gravar fa només uns dies i que va servir com a festa d'aniversari, una festa en què no va faltar res, ni la música ni el pastís final. El centre escolar celebra 25 anys a la població altempordanesa. En el lipdub van participar els alumnes, els mestres i altre personal del centre. En total, gairebé 240 persones que van cantar i ballar al ritme de la música del grup català.

Un libdup és un vídeo musical que té la particularitat d'estar gravat en una sola seqüència mentre els participants ballen i canten. En aquest cas, la gravació comença amb unes imatges en blanc i negre d'un grup de mainada entrant a classe, xerrant i somrient. Quan sonen els primers acords del Viu-la comença un recorregut per tota l'escola de la mà dels alumnes i els mestres, vestits amb samarretes de tots colors, que van decorar ells mateixos amb el logotip de l'escola en un taller sobre els 25 anys. La imatge es converteix en un barrig- barreig de verds, vermells, grocs, taronges i blaus que es mouen al ritme de Landini amb unes divertides imatges de nens i nenes tirant confeti, amb globus a la mà i barrets per a l'ocasió.

El primer escenari que veiem és l'hort de l'escola i després es va passant pel gimnàs i les aules d'infantil, entre d'altres espais. El lipdub acaba al pati amb un pastís gegant –que també van elaborar els alumnes de l'escola amb motiu de l'aniversari–, mentre al darrere hi surten ballant i cantant les més de 200 persones que participen al lipdub, armades amb globus, mentre en sobreimpressió van apareixent fotos de grup dels diversos grups del centre.

El vídeo, que es pot veure al bloc de l'escola, inclou un making off que mostra com van ser els assajos, la preparació i la gravació. Fins i tot es veu la grua amb què es va gravar la imatge final. El lipdub forma part d'un sèrie d'activitats que ha organitzat l'escola Sol i Vent per celebrar l'efemèride. I encara se'n preparen més. Segons explica la direcció del centre, a final de curs s'està mirant de preparar una gran festa en què puguin participar no només els alumnes i mestres d'ara sinó també exalumnes i exprofessors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.