Educació

Milers de professors i mestres secunden la manifestació de València

Contra les retallades de l'ensenyament públic i a favor d'una educació de qualitat ha estat l'objectiu d'aquesta manifestació

Milers de professors i mestres han participat de la manifestació que ha recorregut la ciutat de València durant el migdia de dimecres 16 de maig, en una activitat que ha servit per donar el tret de sortida a la vaga indefinida intermitent que el sector té previst desenvolupar durant les darreres setmanes del mes de maig.

Persones vingudes de les comarques pròximes a la gran urbs, han configurat el conjunt de manifestants, que ha deixat clara la seua posició en favor d'u8n ensenyament públic de qualitat i s'ha situat del cantó oposat a les retallades anunciades per la conselleria. També han sol·licitat depuracions de responsabilitats per la dolenta gestió desenvolupada durant els darrers anys.

Les xifres de participació resulten ben distants, ja que mentre els sindicats han establer entre un 35 i un 40% el nombre de professorat en vaga durant la jornada de hui, la conselleria que gestiona Mª José Català, ha donat com a bona una participació del 9% en el conjunt de l'ensenyament públic.

D'entre les comarques amb major grau d'incidència, s'ha d'esmentar les corresponents a la demarcació d'Alacant, mentre que amb menor volum de vaguistes s'hi troba la demarcació de Castelló.

Demà continua convocada la jornada de vaga, així com la que s'ha de produir el proper 22 de maig en coincidència amb una convocatòria estatal del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.