Educació

Més de mil veus es manifesten a Torrent per l'escola pública

Centenars de persones mostren el seu rebuig a les retallades i opten per una educació pública de qualitat

Més de mil persones han recorregut aquesta vesprada els carrers de Torrent reclamant una educació pública de qualitat i rebutjant les constants retallades que s'estan produint en l'educació. Procedents de tots els centres educatius públics de la ciutat, els manifestants s'han concentrat davant de l'Ajuntament per a desprès recórrer l'Avinguda i el carrer del Pare Méndez, fins arribar a l'Institut Tirant lo Blanc, on s'ha organitzat un recital amb el cantautor torrentí pau Alabajos.

Convocats per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, les associacions de mares i pares d'alumnes i les assemblees del professorat, els participants a la marxa han expressat el seu rebuig a les brutals retallades que s'estan produint en Educació, les quals suposen la pitjor agressió que s'ha realitzat mai a l'Escola Pública.

En el manifest distribuït, es rebutja el desmesurat augment d'alumnes per aula, la reducció de plantilles de professorat, els retalls en beques i ajudes a l'estudi i la pujada de taxes universitàries, el deteriorament de les instal·lacions escolars, els barracons i la cessió de sòl públic per a col·legis privats.

Al llarg de la marxa s'han escoltat veus contra els atacs a les condicions laborals del professorat i contra la reducció de grups en tots els nivells educatius.

La manifestació ha comptat amb la presència de diferents dirigents polítics i sindicals locals, a més d'una important representació de la Plataforma en Defensa de l'Educació Pública de L'Horta Sud i d'Escola Valenciana, encapçalada pel seu president, Vicent Moreno.

La consellera no estava en casa

Pere Rossell

La major part dels assistents a aquesta manifestació que ha estat una de les més multitudinàries de les ocorregudes a la vila més gran de la comarca de l'Horta des del temps del tancament de la factoria dels “Cocos”, ha pensat que l'honorable veïna no es trobava a casa, degut a la seua absència a aquesta convocatòria.

I si ho ha pensat, és perquè no és la primera vegada que aquesta representant d'una part dels torrentins i torrentines, no ha tingut mai cap problema enfundar-se una samarreta groga per a demanar l'escoleta número 10, atendre la comissió del Centre d'Adults per a prometre una escola nova o fins i tot apuntar-se com a parella lingüística de Marga Sanz, encara que la major part de les seues intervencions com a honorable, sempre les fa en castellà.

No estaria a casa mentre la manifestació discorria per la seua localitat en contra dels retalls anunciats i dels que hom pensa que s'anunciaran amb traidoria d'ací a uns quants dies, quan tothom estiga desmobilitzat.

Coses del destí. L'honorable veïna, a aquestes hores en que ha tingut lloc la “mani” estaria atenent algun acte partidari o partidista. Que no estigués preparant la pròxima i anunciada remodelació del govern de Fabra.

Mentre, al seu poble continua sense veure's futur a l'escoleta número 10, es mantenen tots els contenidors d'estudiants, no hi ha solució per al Centre d'Adults, ni per a l'Escola d'Idiomes, es troben desatesos els quatre instituts de la vila... però això sí: s'afavoreix l'escola concertada i aviat veurem escoles privades construïdes en terreny públic com a pagament d'algun favor fet o promés. Llàstima que no estigués per la labor tan atenta com és ella...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.