Educació

Almussafes impulsa una campanya d'arreplega i reciclatge de llibres

La sol·licitud de la beca de llibres de la Generalitat, requisit indispensable per a disposar de llibres gratuïts el pròxim curs

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Almussafes ha aconseguit implicar a les associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPAS) dels col·legis Pontet, Almassaf, IES, concertats i privats en la Campanya d'Arreplega i Reciclatge de llibres que s'ha impulsat el present curs educatiu 2011-2012. El desenrotllament del citat pla de reciclatge, que s'està desenvolupant durant aquestes dues últimes setmanes de juny i que conclourà a mitjan de juliol, coincidix amb l'eliminació per part de la Generalitat Valenciana del bonollibre i la substitució de l'esmentada subvenció per les beques d'ajudes per a llibres de text.

Els llibres de text d'infantil i dels nivells d'educació obligatòria (Primària i Secundària) es sufragaven íntegrament per l'Ajuntament, exceptuant aquells trams educatius de Primària que, fins a la data, han comptat amb un bonollibre de la Generalitat, i en este cas el consistori municipal aportava la part econòmica no subvencionada per l'administració autonòmica.

La gestió del repartiment i del reciclatge recau en les corresponents AMPAS dels centres educatius, ja que el conveni que l'Ajuntament d'Almussafes manté amb les associacions de pares especifica que la col·laboració és per a la gestió de la compra, el repartiment i, també, per a l'arreplega i reciclatge dels llibres, la caducitat del qual en alguns casos és de tres anys, mentres que en altres, tan sols poden utilitzar-se cada any i, per tant, resulten inservibles per a nous usos.

Es recorda als empadronats en el municipi que, atés que la beca d'ajuda a llibres substituïx al bonollibre, serà requisit indispensable haver presentat la corresponent sol·licitud de la beca de llibres per a poder adquirir els llibres de text del pròxim curs de manera gratuïta per l'Ajuntament i a través de les AMPAS. Per això, s'anima que sol·liciten la beca tots els alumnes de primària i secundària, encara que no complisquen els requisits de baremació establits per la Conselleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.