Educació

Caos i indignació en els actes d'adjudicacions de supressions de mestres

L'STEPV i CCOO aturen l'acte a València mentre a Alacant no s'ha celebrat per errades en els llistats i a Castelló s'ha aconseguit realitzar en forma i manera

Aquest matí estava convocat el col·lectiu de mestres suprimits a les direccions territorials d'Educació de València, Alacant i Castelló perquè triaren vacant en el seu propi centre, si n'hi ha. Cal dir que ahir es va publicar la modificació de l'arranjament escolar amb més supressions d'unitats i, per tant, de professorat que havia d'acudir avui a aquests actes d'adjudicacions, amb només 24 hores d'antelació.

En la Direcció Territorial d'Alacant els sindicats han celebrat una assemblea prèvia amb el professorat afectat i han proposat que s'ajornara l'acte. A més les vacants estaven plenes d'errades fruit de la precipitació i la improvisació amb què s'està aplicant la normativa de retallades. Possiblement l'acte es realitzarà el dia 10 de juliol però cal esperar a la confirmació.

A València, els sindicalistes presents han aconseguit controlar el desficaci que anava a fer-se. L'STEPV ha aturat l'acte d'adjudicació perquè no s'estava respectant l'ordre d'elecció del professorat. En lloc d'ordenar al professorat per localitat i centre i cridar a tot el professorat d'un mateix centre per elegir per ordre de prioritat, es pretenia cridar al professorat segons l'ordre de la cua en què estaven.

A més, l'adjudicació a València estava celebrant-se en un despatx i el professorat convocat estava ocupant una bona part de l'entrada de la Direcció Territorial a l'espera de ser cridat.

I encara més, l'administració s'ha negat a facilitar les vacants disponibles al professorat i fins i tot s'ha convocat a professorat que no tenia possibilitat de triar perquè no hi havia cap vacant en el centre. Tot això ha provocat la indignació del professorat que ha tornat a veure, per segona vegada en una setmana, quin és el tracte denigrant que l'administració li dóna. Finalment, l'administració a atés a raons i ha organitzat l'acte per localitats i centres, com s'ha fet a Castelló.

Quant a la modificació de l'arranjament publicat ahir, l'STEPV ha detectat que Conselleria ha suprimit unitats per error, fruit de la precipitació amb què s'està duent a terme l'aplicació de la nova normativa de retallades. El Sindicat insta als equips directius afectats a posar-se en contacte amb la inspecció perquè subsanen les errades en les supressions d'unitats.

Mentrestant, l'STEPV interposarà el corresponent recurs contra el nou arranjament per incomplir els tràmits preceptius d'informar als consells escolars municipals perquè presenten al·legacions.

Sense llei d'EPA

A.B.

Hui també s'havia d'haver presentat el text primer de l'avantprojecte de llei de Formació de Persones Adultes i no ha estat possible.

Segons han comunicat persones que havien estat convocades a l'esmentat acte no realitzat, van restar desconvocades d'un dia per a un altre amb la justificació que no estava acabada la seua primera redacció.

Aquesta actitud de la Conselleria sorprèn la Mesa d'Agents Socials per l'Ensenyament dels Adults, després que fa una setmana la pròpia Conselleria va anunciar a bombo i plateret qeu la nova llei d'adults ja estava llesta per poder-se aplicar, com aquell que diu.

La reunió de presentació oficial ha estat ajornada “sine die”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.