Educació

Diferències importants entre municipis

Els preus que es donen en el quadre superior corresponen a l'estàndard de jornada completa. Alguns ajuntaments fixen el preu segons l'edat. El més alt correspon normalment a la franja de zero a un any, que és el que nosaltres incloem en el quadre. També cal tenir en compte que molts ajuntaments fan diferències de preus entre els que estan empadronats a la població, que normalment obtenen una bonificació, i els que vénen de fora. Les quotes que reflectim en el quadre corresponen als empadronats.

D'altra banda, també cal tenir en compte que alguns municipis cobren per matrícula, a l'entorn dels 100 euros, mentre que d'altres, pocs, no ho fan, cosa que també distorsiona el cost final. De la mostra de municipis treballats, en què s'ha intentat incloure un ventall prou ampli i representatiu de les comarques gironines, es pot observar que la diferència entre el més econòmic i els més cars és de gairebé 100 euros al mes.

A la comarca de la Garrotxa s'ha intentat, a través del Consell Comarcal, unificar els preus de les escoles bressol municipals, uns preus que s'han situat a l'entorn dels 160 euros, tot i que la capital, Olot, en queda al marge.

La Federació de Municipis de Catalunya ha recollit signatures contra les retallades i l'Ajuntament de Vilafant, a títol individual, ha recollit 550 signatures per protestar contra la retallada de diners, reclamar els deutes pendents i exigir una política de beques suficientment extensa. La major part dels ajuntaments consultats ens han assegurat que establirien alguna mena d'ajuda per a les famílies amb dificultats econòmiques, tot i que la majoria no les havien concretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.