Educació

Gandia augmenta el 80% els preus de la Universitat Popular

La Comissió d'Ecomia i Hisenda aprova, amb el vot en contra del Bloc -Verds- Compromís, que la matrícula per al pròxim curs passe de 44 a 80 euros

El representant del Bloc -Verds - Compromís a la Comissió d'Economia i Hisenda, Josep Miquel Moya ha qualificat com a autèntica 'salvatjada' la decisió del govern municipal d'augmentar els preus de la Universitat Popular de Gandia per al curs 2012-2013. Així, la matrícula passarà de 44 a 80 euros, és a dir, un increment del 82 per cent.

Pel que fa als usuaris que gaudisquen de descompte, com ara jubilats, pensionistes i posseïdors del Carnet Jove, l'increment és més sagnant, ja que abans tenien una reducció d'un 50 per cent i ara serà del 20. Per tant, l'augment és del 190 %.

És a dir, per a ingressar 60 o 70.000 euros més, el PP impedirà l'accés de moltes persones a les quals els serà impossible fer front a la nova despesa. A més, es trenca el caràcter universal de l'educació i la cultura, frenant l'accés de la ciutadania més humil. La Universitat Popular de Gandia serà cada vegada menys popular.

És per això que la coalició denunciant recorda que el govern va assegurar fa uns quants mesos, davant les denuncies dels econacionalistes, que era fals que s'incrementarien els preus de la UPG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.