Educació

L'AMPA de Vilobí porta el menjador en un restaurant

Els pares s'oposen al servei del Consell Comarcal i n'ofereixen un d'alternatiu que és majoritari entre les famílies del centre

Els Mossos d'Esquadra els impedeixen entrar el menjar a l'escola

Prop d'una norantena d'alumnes del CEIP Josep Madrenys, de Vilobí d'Onyar, van dinar ahir en un restaurant. L'AMPA el va convertir en un improvisat menjador escolar en senyal de protesta amb el litigi que tenen obert amb el departament i el Consell Comarcal per la gestió d'aquest servei.

Macarrons, de primer, peix amb amanida, de segon, i préssec, de postres. És el menú que ahir va oferir l'AMPA de l'escola de Vilobí als fills de les famílies de l'escola que van optar pel seu servei en lloc del de l'escola, gestionat pel Consell Comarcal de la Selva. El dinar va ser similar al de moltes de les escoles que ahir començaven el curs. La diferència va ser el lloc: la terrassa del restaurant Mític, a uns 200 metres del centre educatiu. I també la presència policial: el departament, amb Mossos d'Esquadra inclosos, els van prohibir l'entrada del menjar a l'escola. “Han vingut els mossos de paisà i ens han dit que farien servir tots els mecanismes possibles per evitar que hi entréssim el menjar”, va lamentar Cristina Mundet, secretària de l'AMPA.

L'AMPA, però, tenia les autoritzacions paternes i va poder aconseguir treure els 85 alumnes i portar-los fins al restaurant i servir el dinar en dos torns. El menjar el va fer l'empresa que tenien contractada i el servei va anar a càrrec dels pares. Si haguessin aconseguit la gestió del menjador, haurien subrogat els monitors que ja treballen a l'escola. El restaurant seguirà sent el menjador de l'AMPA, almenys fins divendres.

L'AMPA va assegurar que havia complert tots els requisits legals per poder assumir la gestió del menjador, però l'administració “no ens ho vol delegar i ens va donant excuses”. Segons Mundet, la gota que va fer colmar la paciència dels pares va ser un accident d'un nen al menjador escolar: es va trencar les dents i va haver de passar un via crucis, perquè el Consell Comarcal no té assegurança d'accidents; el Consell ens va menystenir quan li vam preguntar per l'assegurança”, va dir.

Segons l'AMPA, el seu servei tenia 168 inscripcions per tres úniques del servei del Consell Comarcal. Aquesta institució va confirmar ahir que en el menjador escolar oficial hi van dinar ahir finalment 24 alumnes i es va defensar de les crítiques dels pares.: “L'AMPA no té la potestat per decidir sobre el menjador escolar”, va afirmar Joan Burjachs, gerent del Consell Comarcal de la Selva, que va retreure als pares haver obert un procés judicial: “Hem intentat parlar amb els pares però estan enrocats; ens han denunciat i ens han portat al contenciós: van demanar mesures cautelars i les hi van denegar”.

El Departament d'Ensenyament va assegurar ahir que havia mediat en el conflicte entre pares i consell, però que la competència és del Consell.

LA XIFRA

85
àpats
va servir l'AMPA del CEIP Josep Madrenys al restaurant reconvertit en menjador escolar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.