Educació

El PP de Paterna tanca les portes a l'alfabetització de persones adultes

S'ha mogut una campanya de replega de signatures perquè no rebaixen el nivell del Centre d'EPA

Ahir pel matí es va produir una concentració promoguda per l'alumnat del Centre de Formació de Persones Adultes de Paterna contra els retalls tan dràstics que suposen el tancament dels centres de Santa Rita, la Coma i la Canyada, a més de la reducció d'horaris i professorat,

En opinió dels concentrats, “el Partit Popular està acabant amb les il·lusions de moltes persones que en el seu moment no pogueren estudiar i que ara podien fer-ho en l'EPA”. Clarament, el PP està tancant les portes de l'alfabetització als adults en el municipi.

Les mesures afecten a unes 400 persones que deixen de tindre accés a poder llegir i escriure, o traure's el graduat, aprendre valencià o fer altres millores en la seua formació integral. El consistori no s'estalvia res eliminant professorat, ja que eixes persones es reubicaran en l'ajuntament perquè són funcionaris. Però les mesures de retalls no s'entenen perquè les inscripcions per a l'EPA han pujat dels 10 als 30 euros, és a dir, un 300%, amb la qual cosa el consistori fa “caixa”. Mentre, les mesures municipals afecten sis mestres, i no s'apliquen polítiques amb trellat que pensen en el ben comú de la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.