Educació

Els alumnes ja són a la nova escola de les Preses

L'alcalde diu que és un dia històric perquè es recupera el centre docent després de 33 anys d'haver-lo tancat

Estrenen una cançó commemorativa

Els alumnes de les Preses van poder estrenar finalment ahir la nova escola La Bòbila. Abans-d'ahir, dia d'inici oficial del curs, no va ser possible perquè calia adequar les aules amb el material pedagògic corresponent, una feina que el retard en les obres havia endarrerit. L'alcalde, Pere Vila, expressava visiblement emocionat que era una dia històric per a les Preses, ja que el poble recuperava l'escola després de 33 anys d'haver tancat la vella. Durant tots aquests anys, els alumnes han anat a escola al Verntallat de la Vall d'en Bas.

Els pares que van voler van poder visitar la part de les instal·lacions enllestida –les obres s'acabaran definitivament a mitjan octubre i s'ha delimitat l'espai per compaginar-les amb l'activitat docent– i van manifestar-se molt satisfets. Van coincidir a assenyalar l'amplitud dels espais.

Els 144 alumnes del centre van celebrar-ho amb l'estrena de la cançó de La Bòbila, una mena d'himne a l'educació i al centre. Després van ser obsequiats amb tres rajols de gominola.

I és que el nou centre educatiu s'ha construït als terrenys que fins fa deu anys ocupava una bòbila, referència històrica que s'ha volgut preservar donant-li aquest nom. Al costat del nou centre, s'ha conservat la xemeneia d'aquesta antiga fàbrica de rajols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.