Educació

Es manté el menjador escolar alternatiu a Vilobí d'Onyar

Els pares continuen amb la protesta per aconseguir la gestió del servei dels àpats i serveixen dinars per segon dia fora de l'escola

L'alcaldessa convoca el Consell Comarcal i l'AMPA, però la reunió no s'arriba a fer

Prop d'un centenar de nens dinen amb el servei de l'AMPA

L'AMPA de l'escola Josep Madrenys de Vilobí d'Onyar va oferir ahir per segon dia el servei de menjador escolar alternatiu a l'oficial fora del centre. Ahir es va fer en una casa particular que disposa d'un gran menjador i zona enjardinada per al lleure. El primer dia havia estat al pati d'un restaurant. Ahir van ser fins a 95 els nens que hi van dinar, deu més que dimecres. Avui tornaran a oferir aquest servei alternatiu i decidiran com continuen la protesta.

L'AMPA vol aconseguir el servei de menjador escolar. Una gestió que està en mans del Consell Comarcal de la Selva, que la té cedida a l'empresa Scolarest. L'AMPA és molt crítica amb aquesta empresa, a qui va caducar el concurs l'any passat, i volen assumir-ne ells la gestió amb una altra empresa més barata. “No estem d'acord amb el preu, la qualitat del menjar i el fet que no tinguin assegurança”, va dir Cristina Mundet, secretària de l'AMPA.

El Consell Comarcal s'hi oposa. Ha prorrogat aquest curs la concessió i fins l'any vinent no convocarà un concurs nou. L'AMPA s'hi podria presentar, però hauria de licitar pel conjunt de menjadors de tota la comarca, segons van explicar ahir fonts del Consell. El Departament d'Ensenyament, per la seva banda, se'n renta les mans i assegura que és el Consell qui té l'última paraula i que ells només faran complir la legalitat.

Olga Guillem, alcaldessa de Vilobí d'Onyar, va convocar ahir pares i Consell Comarcal a una reunió amb la voluntat de fer de mediadora en el conflicte. A través d'un comunicat va assegurar que no se n'havia sortit, perquè l'AMPA “va rebutjar participar en aquesta reunió”. La versió dels pares és molt diferent i van acusar l'alcaldessa d'haver convocat la reunió a les dotze, “quan nosaltres estem de ple al menjador”, va lamentar Mundet, que va assegurar que havia proposat quedar a una hora o un dia diferent, i no va obtenir resposta. El Consell va confirmar que assistiria a la reunió, perquè “no tenim cap inconvenient a negociar”, va explicar Joan Burjachs, gerent de la institució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona
TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida
SOCIETAT

Un informàtic diu que Dobrowolski volia vídeos i arxius sobre el coma diabètic

Barcelona
SOCIETAT

Les denúncies per venda ambulant ja doblen totes les del 2023

Barcelona
santa cristina d’aro

Busquen un piròman que ha provocat dos incendis forestals al municipi

santa cristina d’aro