Educació

La UJI s'ofega a causa dels deutes del Govern Valencià

Albiol exigeix que es pague el deute amb la Universitat Jaume I

La diputada d'EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, assegura que el Consell ha abandonat a la universitat pública a la seua sort i considera que la política de la Conselleria d'Educació envers la UJI és un atemptat econòmic i exigeix que el Consell pague el deute que es manté amb aquesta institució universitària estipulat en 13 milions d'euros.

La parlamentària també critica el retall en els pressupostos autonòmics d'uns 12 milions d'euros cap a la universitat castellonenca i que l'està posant contra les cordes.

La representant d'esquerres afirma que malgrat les excuses i arguments de la Conselleria d'Educació per justificar la disminució de diners cap a la universitat pública, “no es traca d'una qüestió de números o estrictament econòmica, és una opció clarament ideològica. Darrere d'aquestes iniciatives és evident que hi ha una clara aposta pel sector privat”.

Albiol denuncia que en temps de crisi no es pot abandonar la formació ni la investigació universitària com està fent el Consell del Partit Popular.

La diputada finalitza afirmant que continuarà defensant una universitat pública i de qualitat en el parlament i en el carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.