Educació

girona

L'escola de música avançada enceta el camí

La nova escola de música avançada i so (EUMES) va iniciar dimarts les classes. L'escola, instal·lada a l'Espai Marfà, tindrà aquest any trenta alumnes –totes les places disponibles–, i té reserves per a nous alumnes, alguns provinents d'altres països, amb vista al curs vinent. Aquest fet, segons l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que va assistir a l'acte d'inauguració del curs acadèmic, “ja n'acredita l'èxit”. L'EUMES va signar a principis de mes un conveni amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per crear un títol universitari propi en l'àmbit de la música avançada i el so, amb la intenció d'augmentar la oferta d'aquest disciplina. L'alcalde de Girona va ressaltar en aquell moment que es tracta d'un projecte “molt ambiciós i innovador, però alhora molt realista”, i es va mostrar orgullós del fet que “Girona sigui la capital d'aquests estudis”.

L'escola també treballa en col·laboració amb l'Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (ERAM), situada a la factoria cultural Coma Cros de Salt. Al llarg del curs, s'han programat una sèrie de trobades i classes magistrals amb alguns dels artistes i professionals més prestigiosos del sector: Darren Price (Underworld), Phil Hartnoll (Orbital), diversos artistes de Flaix FM, David Amo i Julio Navas (Fresco Records), Oliver i Les Schmidtz d'Amnesia, diversos artistes del grup Row14 / Florida 135, Dosem o Void Camp.

El director del centre, Carles Reixac, va dir que la pretensió d'EUMES “és formar músics 3.0”, capaços de fer la música, editar-la, produir-la i promocionar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.