Tiana iniciarà a la tardor les obres del futur CEIP Lola Anglada

L'Ajuntament confia a complir els terminis i preveu que funcioni el curs 2010-11

El projecte del CEIP Lola Anglada, dissenyat per l'arquitecta Conxita Balcells, preveu un edifici ample de planta baixa (al cantó del carrer Castellar, tindrà planta baixa i un pis) que estarà ubicat al nou barri de la Creu de Terme. En aquesta banda aniran les aules de primària (12 en total) i els espais especialitzats, com la zona d'informàtica i la de plàstica. A l'altra banda, en un carrer que s'ha d'urbanitzar, estan previstes les sis aules d'infantil. A la part del mig, s'ha dibuixat el pati, seguit de les dues pistes de bàsquet. Els serveis i espais comuns, com la cuina i el menjador, aniran a un dels extrems.

La futura escola reunirà en un únic espai l'oferta educativa que fins ara s'està desenvolupant a l'edifici de la Ciutadella (on es fa infantil) i a l'edifici del poliesportiu (on es fa primària). L'escola serà de dues línies i tindrà dos accessos. La porta principal per als alumnes de primària serà al carrer Castellar i per als alumnes d'infantil a un carrer interior de la futura urbanització. L'Ajuntament confia que es puguin complir els terminis previstos i que l'escola entri en funcionament el curs 2010-11. Passades les vacances d'estiu, s'iniciaran les obres d'adequació del solar i tot indica que serà a l'octubre quan puguin iniciar-se els treballs de construcció del CEIP. Es calcula que en deu mesos l'escola, que es farà amb un procediment industrialitzat que redueix el temps d'execució, estarà totalment enllestida.

L'alcalde, Emili Muñoz (Gent), diu que l'equipament «és una enorme millora funcional per a l'escola». «Serà un increment de demanda per a l'escola pública. Part de la gent que marxava fora a escolaritzar els seus fills, ara es quedarà a Tiana», explica Muñoz.

Es descarta el trasllat dels arbres a l'escola

La proposta inicial del CEIP Lola Anglada preveia el trasllat dels arbres que ara hi ha a la zona. En principi, s'havia previst trasplantar-los i ubicar-los a un espai natural a l'interior de l'escola. L'alcalde, Emili Muñoz, però, ha assegurat que s'ha descartat la idea pel «cost milionari» que suposa traslladar i trasplantar els arbres de l'emplaçament original a l'equipament. Un estudi, encarregat pel consistori, va determinar que el 70% dels arbres es moririen en un possible trasllat, la qual cosa ha estat determinat per rebutjar la idea. L'Ajuntament estudia ara dues alternatives. La primera, reconstruir un «petit bosc» amb arbrat més adequat que pugui conviure amb un equipament educatiu. La segona seria crear un hort. Sigui quina sigui l'escollida, Muñoz ha confirmat que «hi haurà un espai de caràcter natural».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Les comarques gironines, protagonistes d’una Fira de Calella que allarga l’horari

Calella
Girona

La protesta veïnal pel parc Vilamitjana arriba fins a les portes de l’ajuntament

Girona
societat

El 40% dels pisos de Barcelona anunciats a portals immobiliaris són per a lloguer de temporada, segons l’OHB

Barcelona
Societat

Territori construirà una cinquantena de pisos de lloguer assequible a Tàrrega

Barcelona
Societat

Mor Enric Torres Camprubí, setanta-cinc anys d’emprenedoria

Renfe establirà 600 trajectes de bus al dia entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders com a transport alternatiu al tren

Barcelona
Societat

Creix la preocupació per l’accés a l’habitatge i la massificació turística a Barcelona

Barcelona
societat

Sindicats de Mossos reclamen l’ampliació “urgent” de la comissaria de les Borges Blanques

Barcelona
societat

Badalona Acull lliura més de 2.000 firmes a l’Ajuntament per exigir un alberg després del tancament de Can Bofí Vell

Barcelona