Educació

educació

Serveis compartits d'escoles d'art de la Selva i el Gironès

Els centres de Cassà, Vilablareix, Llagostera i Riudellots faran cursos conjunts

Els ajudarà a ampliar els serveis

l'Escola Municipal d'Art de Cassà de la Selva, l'escola d'art Pere Mayol de Llagostera, l'escola d'art Riudart de Riudellots de la Selva i l'aula d'art de Vilablareix funcionaran de manera complementària.

Aquest és un primer resultat d'una trobada que responsables dels quatre centres van mantenir a mitjan novembre per millorar el servei que ofereixen als seus alumnes.

Entre els acords de col·laboració hi ha l'organització d'activitats conjuntes, com per exemple cursos monogràfics que puguin agrupar alumnes de diversos municipis i, així, fer-los econòmicament viables.

Un dels propòsits principals és aquest, precisament: poder oferir un millor ventall de cursos i tallers i, alhora, crear economies d'escala que abarateixin el servei. Des de l'escola d'art Pere Mallol de Llagostera, destaquen que l'acord permetrà la creació d'una xarxa per “optimitzar i reforçar” el servei. Les escoles mantindran els cursos bàsics que ja han anat desenvolupant, però es promouran noves activitats que els donin un valor afegit.

Hi ha previstes, per exemple, tres sortides conjuntes dins d'aquest curs, que acabarà el juny vinent. S'anirà al Museu de la Pintura de Tossa de Mar, als museus d'art modern de Ceret i Cotlliure, i una sortida a algun museu de la ciutat de Barcelona. També es volen organitzar xerrades conjuntes amb artistes de renom, obertes als alumnes de totes les escoles i també al públic en general. Actualment ja treballen en un projecte anomenat Rostres i emocions, amb els resultats del qual es mirarà de fer una exposició que s'espera que sigui la primera.

L'acord també permetrà compartir professors i professionals, com també facilitar la interrelació entre els alumnes dels diversos centres, i ajudar a la promoció de l'art entre els joves.

Tot i que de moment són quatre les escoles d'art que conformen la xarxa, ja hi ha contactes amb altres centres que podrien afegir-se a la iniciativa.

LA XIFRA

4
són les escoles
d'art que de moment hi col·laboren. Esperen, però, ampliar la xarxa.

LA DATA

17.11.2012
Es van trobar
les escoles. Va ser un primer contacte que ja ha tingut resultats.

120 anys de l'escola de Llagostera

Aquest 2012, l'escola d'art Pere Mayol de Llagostera ha celebrat el seu 120è aniversari. Des d'aquest curs, els responsables del centre han intentat donar un nou impuls a l'escola, que els darrers anys va viure uns moments difícils. L'acord amb les altres escoles és, de fet, una manera de buscar noves complicitats i de reforçar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.