Educació

La Universitat d'Alacant assessora sobre plurilingüisme

El rector de la UA ha convocat els directors de Primària d'Alacant el proper dilluns per assessorar-los sobre l'elaboració del Projecte Lingüístic del Centre

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, a través de la Unitat per l'Educació Multilingüe de la UA (UEM-UA), ha convocat els equips directius de centres de Primària de la demarcació d'Alacant el pròxim dilluns, 28 de gener, amb l'objectiu d'assessorar les persones que ho necessiten en l'elaboració del Projecte Lingüístic de Centre (PLC), un document fonamental que recull aspectes vinculats a les llengües que s'incorporen al currículum escolar.

A partir del Decret 127/2012de 2012 de la Conselleria d'Educació els programes d'Immersió Lingüística (PIL), d'Ensenyament en Valencià (PEV) i d'Incorporació Progressiva (PIP) desapareixen i s'emmarquen en dos únics programes: el Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Castellà (PPEC) i el Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Valencià (PPEV).

Més de 35 entitats valencianes i altres institucions com les universitats públiques qüestionen aquest Decret perquè canvia un sistema que era de provada eficàcia en la superació del monolingüisme i s'uneixen en un objectiu comú: aconseguir que l'alumnat tinga competència lingüística en castellà i valencià i un domini funcional de l'anglès en acabar l'escolarització obligatòria. Al mateix temps insten la Conselleria d'Educació a obrir noves vies de diàleg sobre el plurilingüisme perquè els programes s'adeqüen a la realitat lingüística de la Comunitat Valenciana.

A la reunió, que tindrà lloc a les 18 hores a la sala d'actes de l'Aulari II del campus de Sant Vicent, intervindran el director de la UEM-UA, Vicent Brotons, que dissertarà sobre el marc teòric del plurilingüisme i Jaume Fullana, també de la UEM, que parlarà sobre l'aplicació del decret de plurilingüisme de la Conselleria d'Educació.

Castelló també convoca

La Universitat Jaume I de Castelló també farà una trobada sobre l'aplicació del Decret de Plurilingüisme i el Disseny del Projecte Lingüístic del Centre on estan convocats els equips directius dels centres de Primària de la demarcació de Castelló.

La reunió es farà dimarts 29 a partir de les 18 hores a la Facultat de Ciències Humanes i Socials hi parlaran la directora de la Unitat Multilingüe de la UJI, Pilar Safont i també Isabel Rios, Dolors Ibàñez, Oti Martí i Anna Marzà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.