Educació

Alacant contra la reforma educativa de Wert

Més de vuit mil persones exigeixen als carrers d'Alacant la retirada de la LOMCE que impulsa el ministeri d'Educació espanyol

La Plataforma en Defensa de l'Educació Pública rebutja el que considera una “contrareforma ideològica reaccionaria”

Més de vuit mil persones segons l'organització i dos mil cinc-centes segons la policia espanyola han secundat la convocatòria feta per la Plataforma en Defensa de l'Educació Pública contra les retallades i la LOMCE sota el lema “Defensem l'escola pública i en valencià”.

Els manifestants, que han arribat des de diferents punts de la demarcació d'Alacant, han recorregut les principals artèries de la capital alacantina per a finalitzar la marxa davant la delegació de la Generalitat al ritme de la música d'Obrint Pas que sonava per la megafonia on s'ha llegit el manifest on es rebutjava la reforma educativa que impulsa el ministre espanyol d'educació, José Ignacio Wert, qualificant-la de reforma “neoliberal, reaccionària, segregadora i que desestabilitza a les comunitats educatives”.

Al manifest es denuncia que la LOMCE s'està imposant “sense cap diàleg amb la comunitat educativa, de manera precipitada i cometent errades de temps passats” com és la revàlida o la desaparició de programes òptims d'ensenyament com el cas de la immersió lingüística.

La Plataforma considera que la reforma empitjorarà la qualitat de l'educació i atempta contra els drets lingüístics de la ciutadania i instaura un model educatiu “que prima la competitivitat, la selecció i segregació social i que eludeix el paper de l'estat i l'educació com a compensadora de desigualtats i garant de l'accés a l'educació”.

El manifest, que també denuncia les retallades que afecten a l'educació ha finalitzat exigint un “pla urgent de revisió de les infraestructures i construccions educatives”, la dimissió del ministre Wert, la retirada de l'avantprojecte de la LOMCE, la paralització de les retallades i el desmantellament de l'escola pública i l'obertura d'un procés de diàleg amb tots els sectors de la comunitat educativa per fer front a l'actual crisi econòmica amb un enfortiment de l'educació entesa com a servei públic essencial i una aposta necessària per a eixir de la crisi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.