Educació

Comença a Torrent la campanya “Fem escola” amb activitats polièdriques

El professor Xosé Manel Souto ha estat el primer participant d'una xarrada on ha predominat l'anàlisi de la realitat i la recuperació de l'esperança en el futur

Vora un centenar de persones, s'han fet resó de la convocatòria realitzada per la Plataforma Unitària a favor de l'Ensenyament Públic d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta i han participat d'aquesta primera activitat consistent en una xarrada anàlisi de la realitat educativa general.

El professor Xosé Manel Souto ha plantejat aquesta primera trobada, com a la necessitat que té la societat en general, per recuperar el valor real de l'educació a fi d'aconseguir que l'alumnat faça el pas de súbdits a ciutadans, mitjançant l'ensenyament.

Sota aquesta perspectiva, ha analitzat els 16 criteris que la Unió Europea planteja per a valorar el concepte de “fracàs escolar” i ha procurat desmuntar la informació negativa que en aquest aspecte, solen aportar els mitjans de comunicació i les declaracions interessades dels actuals responsables de l'administració educativa estatal i autonòmica.

Així doncs, Souto ha sabut desemmascarar la fal·làcia existent respecte de la formació del professorat, la participació dels diversos sectors en l'escola pública i el nivell d'inversió que l'Administració hi realitza.

Futur d'esperança

Durant el col·loqui que ha seguit a la dissertació del conferenciant, s'ha pogut plantejar la necessitat que se té de tornar a arrelar l'educació a les necessitats dels usuaris i de reconstruir plataformes i fòrums de participació que ajuden a recuperar la il·lusió i l'esperança en el futur, dels estaments implicats en el fet educatiu: professorat, pares i mares d'alumnes i societat en general.

La Plataforma per l'Ensenyament Públic de Torrent continuarà realitzant xarrades, conferències i activitats diverses durant els propers mesos i anuncia rematar el curs amb propostes lúdiques, reivindicatives i formatives que resultaran interessants per a totes les persones que configuren aquesta agrupació voluntària en favor d ela millora d ela qualitat educativa en aquesta localitat de la comarca de l'Horta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.