Educació

maresme

Tancada d'escoles al Maresme per a una educació de qualitat

Grups de professors i pares passaran la nit a una vintena de centres, majoritàriament de l'Alt Maresme

La mobilització reclama acabar amb la privatització, la segregació i l'espanyolització del sector

Una vintena de centres escolars del Maresme, des d'escoles bressol a instituts, participaran demà en la tancada organitzada a nivell estatal a tot l'Estat convocada pels sindicats del sector. La majoria de centres pertanyen a la zona nord de la comarca, des d'Arenys de Mar a Palafolls, i en la iniciativa hi prendran part representants de tota la comunitat educativa, des de professors a mestres i famílies. El malestar educatiu s'ha disparat en els últims mesos focalitzat sobretot en les retallades, que els professionals del sector interpreten com un atac directe a la qualitat de l'ensenyament públic i en la futura aplicació de la coneguda com a Llei Wert. El portaveu de l'Assemblea Groga del professorat de l'Alt Maresme i representant del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, recorda que les mobilitzacions a cada centre tindran llibertat a l'hora d'organitzar-se i que es mantindran en contacte a través de les xarxes socials. “Cada escola i institut farà el que cregui més convenient, malgrat que a tots ens unirà l'objectiu comú de lluitar per una educació pública de qualitat”, assenyala. Font recorda que les queixes del sector es focalitzen en tres grans àmbits. D'una banda les retallades patides per l'escola pública en els darrers mesos i que el govern de la Generalitat pretén ampliar en els propers pressupostos. “No és lícit ni ètic reduir el pressupost educatiu d'un país per complir amb un deute assumit per pagar els bancs”, comenta el portaveu sindical. De l'altra, el desenvolupament de la LOMCE “que aposta sense embuts per la privatització dels centres, la segregació dels alumnes i l'empobriment del sistema afavorint una societat classista”. Aquí també hi entra l'obsessió particular del ministre Wert per “espanyolitzar l'educació i relegar el català a la tercera divisió”.

La tercera raó de la tancada correspon al decret de plantilles impulsat pel Departament d'Ensenyament i que, a parer dels sindicats que donen suport a la tancada, “atorga el poder als directors perquè triïn els professors a dit i posin en dubte la democràcia dels centres”.

L'Assembla Groga de l'Alt Maresme ja va organitzar amb un cert ressò una marxa reivindicativa el passat dia 3 de març pels carrers de Pineda de Mar. Ramon Font assegura que hi ha hagut pressions per part del Departament cap al professorat perquè no participin de la tancada i anuncia que la propera iniciativa serà la de participar a la Marxa Aturem els pressupostos antisocials. Juntes podem organitzada per diferents plataformes a Barcelona.

LA XIFRA

20
centres
educatius majoritàriament del Maresme Nord faran una tancada demà amb professors i famílies


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.