Educació

maresme

La reivindicació per una escola pública de qualitat

Mestres, famílies i alumnes participen en les tancades a les escoles per exigir que s'aturin les retallades i el canvi de model

Una vintena de centres s'afegeixen a la mobilització

Els centres escolars del Maresme van continuar l'activitat ahir un cop es va acabar la jornada lectiva. Tots estaven convidats a participar en la tancada reivindicativa contra l'empobriment del sistema educatiu i els canvis proposats per la LOMCE, la coneguda com a Llei Wert, però també contra la mateixa LEC catalana. Durant unes hores, alguns hi han passat tota la nit, famílies i mestres han compartit un mateix espai i el convenciment que cal actuar per evitar que l'ensenyament a Catalunya, i a la resta de l'Estat, acabi fent un pas enrere i se situï, a parer dels sindicats, a nivells dels anys setanta. A la comarca finalment hi van prendre part a la crida una vintena de centres educatius. Durant una visita del representant del sindicat Ustec-Stec, Ramon Font, a l'escola Antoni Doltra de Pineda de Mar, es va incidir en la necessitat de “despertar i actuar” davant una situació gravíssima d'un sistema que vol “segregar, empobrir i espanyolitzar” l'educació. Font va demanar als presents que continuïn manifestant el seu rebuig en la convocatòria de la manifestació del proper diumenge a Barcelona i que donin suport a la vaga del sector prevista pel 9 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.