Educació

Torrent acull unes jornades sobre empoderament juvenil

La Xarxa Joves.net ha estat l'organitzadora d'unes sessions divulgatives i de treball per a fomentar les polítiques de joventut i analitzar les iniciatives de la metodologia Aprenentatge - Servei

Al voltant d'un centenar i mig de persones participen en les jornades que, des de dijous passat, s'hi desenvolupen a les instal·lacions de l'Espai Jove d'aquesta localitat de l'Horta i que abracen una proposta de la Xarxa Joves.net emmarcada dins de les Jornades de polítiques de joventut.

En aquesta ocasió diversos especialistes vingudes de diversos punts d ela geografia peninsular, han mostrat les experiències que s'hi desenvolupen al voltant de l'Aprenentatge - Servei i l'empoderament juvenil.

L'objectiu d'aquestes sessions de treball, que tenen un eminent caràcter pràctic i divulgatiu, ha estat en facilitar el coneixement d'aquesta metodologia a professionals docents, joves, tècnics responsables del desenvolupament de les polítiques de joventut, institucions públiques i els seus responsables polítics i el teixit associatiu.

Les diferents meses divulgatives organitzades, han pretés promocionar la posada en marxa d'iniciatives concretes d'Aprenentatge per servei en l'àmbit territorial més pròxim i han procurat mostrar les experiències més novelles en aquest sentit.

Una proposta diferent

Els ponents que han configurat les diverses meses divulgatives, han deixat clar com aquest sistema, procura la millora de la qualitat educativa, desmunta tòpics, treballa valors, relaciona les escoles amb l'entorn, reforça la cohesió social i facilita l'entrada de l'entorn en la vida del centre.

Des d ela perspectiva d eles institucions públiques, les experiències mostrades, han posat sobre l a taula, les bondats d'aquesta proposta i han accentuat la necessitat de promocionar l'Aprenentatge per Servei, tot i incentivant-lo mitjançant plusos de suport i propiciant espais de trobada per a la formació i la coordinació dels qui han triat aquest sistema com a metodologia.

Projectes atractius

Hom coincideix en apuntar que aquests projectes resulten atractius per a les ciutats que s'hi troben embarcades en ells, perquè promociona la ciutadania i beneficia les institucions públiques la participació, el diàleg i la democràcia.

El curs no es tanca en la jornada que s'hi desenvolupa hui a Torrent de l'Horta, sinó que els assistents continuaran fent “deures pràctics” mitjançant una aula virtual posterior.

Els polítics en altra ona

Pere Rossell

Si alguna cosa s'ha de subratllar de les jornades que s'hi desenvolupen a Torrent envers l'Aprenentatge per Servei, és la manca de polítics sensibles de les comarques valencianes on s'hi troba arrelat la Xarxa Joves.net.

Ja no dic que hagen d'haver estat al conjunt de les sessions, però que s'hagen limitat a ocupar cadira durant la sessió d'inauguració d eles jornades de divendres 26 d'abril i poca cosa més, és quelcom d'incomprensible a les alçades socials en que ens trobem. Ni l'alcaldessa d ela vila amfitriona i molt menys la consellera que entén del sector, s'hi van molestar a acudir a l'acte de'obertura, tot i haver anunciat la presència.

No obstant això, i com arribà a dir el director del col·legi Salesià de València davant una pregunta feta des del públic assistent, “és millor que aquestes iniciatives no vinguen des de dalt, perquè se solen fer malbé”. S'ha de tenir en compte que durant els darrers 35 anys, la societat valenciana viu set reformes educatives i s'està a punt de perpetrar un nou ”legalitzidi” amb la Llei Wert que es troba en procés de discussió a la cambra legislativa estatal.

Llàstima que els regidors i regidores de cultura, ensenyament o joventut dels ajuntaments valencians, no hagen pogut assabentar-se del que és i del que suposa aquesta iniciativa que a poc a poc, pren cos i constituirà la futura revolució perquè els joves canvien els pobles, abans que hagen de canviar de poble o incidisquen sobre el país, abans que hagen de canviar de país, per poder viure o sobreviure



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona
RECERCA

Cinc alumnes de la UPC analitzaran els trens europeus

Barcelona
SOCIETAT

La Sagrada Família incorpora la IA en la gestió de les seves visites

Barcelona