Educació

Mataró

Les famílies en contra la fusió del Coromines i l'Angeleta

La protesta a les portes de l'Ajuntament té lloc el mateix dia que l'alcalde demana per escrit a la consellera d'Ensenyament que rectifiqui l'anunci per unificar els dos centres

Una trentena de famílies entre les quals futurs pares que tenen la voluntat de matricular els seus fills a l'escola Joan Coromines s'han manifestat aquest vespre a les portes de l'Ajuntament. La indignació és doble ja que al tancament d'una de les línies de P3 pel curs vinent s'hi afegeix ara l'anunci fet per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que responent a una pregunta de la CUP al Parlament confirmava que la intenció de la Generalitat és fusionar en un mateix centre les escoles Joan Coromines i Angeleta Ferrer, totes dues a l'espera d'un edifici definitiu. “Ens sentim enganyats perquè amb aquest anunci sembla que està clar que la voluntat ja era treure la línia per unificar les escoles. L'alcalde hauria de sortir i donar explicacions”, manifestava Montse Raya, que ha inscrit al seu fill en primera opció al Coromines. Amb el lema “prou mentides, al Coromines”, pares i nens han fet sentir les seves queixes aprofitant que estaven reunits a l'Ajuntament representants polítics. Les famílies que recorden que l'escola ha tingut 42 pre-inscripcions, reclamen que es reobri la línia. En aquest sentit, la setmana vinent tenen previst assistir al Parlament on es debatrà l'esmena presentada pel PSC sobre el tancament de la línia.

Rectificació per escrit

. La protesta al carrer coincidia hores després que l'alcalde de Mataró, Joan Mora, enviés una carta a la consellera Rigau demanant-li que desmenteixi l'anunci sobre la integració dels dos centres educatius. Mora assenyala la seva “sorpresa i decepció” per la resposta publicada al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya i deixa clar que en cap cas va pactar o assumir aquesta integració. L'alcalde recorda a la consellera que “va quedar sempre clar que no es prendria cap decisió sense la participació activa de l'Ajuntament i de les comunicats educatives” i fa notar els projectes educatius diferents en que treballen els dos centres per no aventurar cap hipòtesi. És per això que reclama la rectificació de les afirmacions afegint: “vull creure que són fruït de la falta d'informació o d'un lapsus per part d'algú”. Mora demana que des del departament elaborin “un full de ruta clar, precís i transparent sobre l'ensenyament a la ciutat de Mataró” i que posin en agenda amb la “màxima urgència possible” una reunió amb ell i un representants dels grups municipals del consistori per parlar de tot aquest afer.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.