Educació

El PP de Paterna puja l'escola d'estiu un 16,6% d'un any per a l'altre

Acusen al regidor Manuel Palma a seguir la màxima privatitzadora i classista de la seua formació política en detriment d eles classes més desfavorides

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “una vegada més allò de que 'qui vulga un servei públic, que se'l pague', filosofia político-empresarial del regidor Manuel Palma, torna a aplicar-se. I si primer foren les instal·lacions esportives municipals, ara li toca a l'Escola d'Estiu que organitza l'ajuntament. Un servei que enguany patix una pujada del 16,6% dels preus públics, deixant a moltes famílies de Paterna sense poder conciliar família i treball perquè no s'ho podran permetre econòmicament”.

Segons Ramón, “les dràstiques retallades que ha patit l'àrea d'Educació a Paterna estan provocant situacions molt dramàtiques per tal de donar un servei públic i de qualitat als veïns i veïnes del municipi. No hi ha cap partida pressupostària que permeta a Educació donar subvencions i finançar una activitat com és l'Escola d'Estiu, que enguany costa 140 euros, a pagar íntegrament per la família que decidisca apuntar al seu fill o filla. És a dir, l'usuari paga el 100% del cost directe i indirecte d'aquest servei, que ha pujat un 16,6% els seus preus”.

A més a més, “cal recordar que abans l'Escola d'Estiu era gratuïta per als xiquets i xiquetes que per la seua situació familiar, i amb un informe dels serveis socials municipals, necessitava més atenció i tindre cobert el temps lliure que durant el curs cobria l'assistència a l'escola. Però ara ni això, deixant-los desatesos totalment”.

En novembre ja ho advertiren des de Compromís i demanaren que s'aturara la retallada del 25% en ajudes escolars. Malauradament, ja és un fet. El PP es carrega definitivament l'Escola d'Estiu, la deixa morir per inanició i la deixa a mans de Gespa i sense cap subvenció. Més dificultats per a les famílies que hauran de pagar la totalitat del servei si volen que els xiquets tinguen Escola d'Estiu.

Des de Compromís per Paterna ja li feren la proposta a l'equip de govern del PP i no volgueren fer-los cas. Aquesta formació política que ara denuncia aquest extrem, continua apostant pel pressupost alternatiu 2013, per destinar un milió d'euros a subvencions i ajudes a l'ensenyament públic del municipi, a més de destinar una partida de 70.000 euros per a l'Escola d'Estiu i una altra també de 70.000 euros per al menjador de la dita Escola.

Però el PP no ha volgut valorar mai aquestes propostes i al final ens trobem amb que caldrà fer modificacions pressupostàries urgents per a destinar més recursos econòmics necessaris per a Educació.

Per tot això, aquesta coalició que ocupa la bancada de l'oposició al consistori de Paterna exigeix que el Partit Popular canvie les seues polítiques socials i educatives i aposte pels serveis públics i de qualitat adreçats a la ciutadania, repensant-se les seues polítiques econòmiques.

Volen una oferta lúdico-educativa per als xiquets i xiquetes de Paterna que estiga en condicions i que siga igual per a tots, i no discriminatòria per les circumstàncies econòmiques de cada família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.