Educació

Més de 400 persones en la Festa de la Primavera de l'Epa de Torrent de l'Horta

La jornada es va desenvolupar segons la planificació prevista i suposa el reforçament dels lligams entre l'alumnat del centre

Com resulta habitual des de fa anys, la contrada d ela canyada del Conill del terme municipal de Torrent, ha estat el paratge on s'ha celebrat la Festa de la Primavera del Centre de Formació de Persones Adultes de Torrent.

Més de 400 persones han participat de les activitats previstes i han aprofitat per desenvolupar el dinar de germanor que sol acompanyar aquesta mena d'activitats emmarcades en el Pla General de Centre sota l'epígraf d'Aula Oberta i que abraça activitats de caràcter social, cultural i recreatiu.

La festa d ela Primavera del Centre de Formació de Persones Adultes està organitzada per l'Associació d'Alumnes del Centre i té com a objectiu, estretar els lligams de l'alumnat entre els diversos nivells i programes.

S'ha de recordar que aquest centre desenvolupa més de 90 cursos diferents, on hi ha inscrites més de miler i mig de persones que cerquen en l'educació d'adults la seua formació continua.

Desemparats en locals ridículs

Pere Rossell

Fa més de vint anys que el professorat i l'alumnat del centre sol·liciten uns locals nous, per aquest projecte que acull més de miler i mig de persones que confien la seua formació integrat a l'EPA de Torrent.

Els anteriors governants, el socialistes, els van prometre una nova ubicació a les actuals instal·lacions dels jutjats, quan estigués llesta la Ciutat de la Justícia.

Els actuals responsables de l'administració autonòmica, l'actual consellera d'Educació, els va prometre —quan va passar per l'alcaldia— que els procuraria uns locals dignes al centre social que hi havia previst per al terreny de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, ara convertida en aparcaments.

Els anys passen i les promeses es queden en això: promeses. Mentrestant, aquesta quantitat d'alumnes fan classe en una antiga escoleta de la placeta de Sant Pasqual, amb tan sols uns desena d'aules esquifides, ridícules i velles i uns baixos comercials del carrer Federico Maicas.

El Centre d'Adults de Torrent, considerat com a una de les quatre millors escoles d'adults del País Valencià, es veu obligat a desenvolupar els programes de formació, sense laboratori de ciències ni de llengües, sense indrets per al foment de la cultura i amb unes condicions que han estat qualificades de “desempar” per la comissió que ara fa dos anys, va reprendre la reivindicació d'un centre nou amb instal·lacions, dignes i adients per als temps que corren i per al lloc que ocupa Torrent de l'Horta en el camp de l'educació permanent d'adults.

Aquesta situació de desempar, resulta més nafrant si es té en compte que l'actual consellera d'educació, Maria José Català, va donar la seua paraula per resoldre el problema i que, posteriorment la seua alcaldessa substituta, Empar Folgado, també prometera la mateixa qüestió. Cap de les dues, ha fet res, pel moment, per dignificar l'educació d'adults a la vila més gran de la comarca de l'Horta i una de les més importants del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.