Educació

Es recullen més de 1.000 signatures a Torrent contra la cessió de terrenys públics

La Plataforma per l'Ensenyament Públic lliurarà les signatures el proper dijous 6 de juny com a senyal de protesta pel tracte de favor amb l'escola privada

La Plataforma per l'Ensenyament Públic d'aquesta localitat del vessant sud de la comarca de l'horta, ha encetat una campanya rellamp de recollida de signatures contra la decisió municipal de lliurar terreny públic, barata res, a una empresa privada, perquè bastisca un centre d'educació que acabarà sent concertat.

Els firmants demanem que, per part de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Torrent, es retire la cessió de terrenys públics per a fer un centre privat i justifiquen aquesta demanda per raons de legalitat, de necessitat i de malbaratament de fons públics.

Segons els sotasignants, és il·legal perquè no ha estat consultat al Consell Escolar Municipal, tal i com s'estableix en el Decret Legislatiu de 16 de gener de 1989, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual és aprovat el Text Refós de la Llei de Consells Escolars de la Comunitat Valenciana.

Resulta innecessària aquesta donació perquè Torrent ja té places escolars disponibles a l'ensenyament obligatori i el que necessita, és la desaparició dels barracons, la remodelació i adequació dels centres a les necessitats actuals i la construcció d'un edifici perquè albergue el Centre de Formació de Persones Adultes i l'Escola d'idiomes.

Però amés d'aquestes raons, des de la Plataforma per l'Ensenyament Públic s'opina que és un exemple de malgastar els diners públics i estimen que esta cessió, suposarà la donació d'un milió d'euros a una empresa privada per a que puga fer el seu negoci, a més del que coste la urbanització necessària per a que el terreny adquirisca la condició de solar.

Resulta paradoxal, que a aquesta localitat de l'Horta, s'haja d'obrir un nou centre privat mentre es tanquen unitats en els públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.