Educació

La Xarxa Vives debat els nous models d'ensenyament a la Universitat d'Alacant

La 18a Trobada dels Serveis Lingüístics de les Universitats de la Xarxa analitzen les noves eines i els nous canals de comunicació per a l'aprenentatge del català

Entre dijous i divendres la Universitat d'Alacant és escenari de la XVIII Trobada dels Serveis Lingüístics de les Universitats que formen la Xarxa Vives i on els diferents representants analitzen i comparteixen experiències sobre els reptes que han d'afrontar en l'actualitat.

La jornada l'ha inaugurada el vicepresident de la Xarxa i rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, que ha assenyalat que “aquest fòrum permet estudiar com aprofitar les noves eines i els nous canals de comunicació per part dels serveis lingüístics” i ha destacat l'intercanvi d'experiències entre els professionals “com a clau d'aquesta trobada de la Xarxa Vives”.

Per la seua banda, el secretari executiu de la Xarxa, Ignasi Casadesús, ha explicat a El Punt Avui que aquestes trobades, que es realitzen cada dos anys, “serveixen per a posar en comú aspectes d'interés, optimitzar els recursos, formar-se i aprendre, i es fa enfocant l'activitat especialment a tot allò que siguen aspectes d'innovació”.

Durant les dues jornades es realitzaran un total de 12 tallers amb diferents temàtiques, una taula redona sobre els plans de polítiques lingüístiques a les universitats públiques de Galícia, País Basc i Navarra i dues conferències que s'emeten en temps real a través d'Internet.

La primera de les conferències s'ha fet aquest dijous a càrrec de Dolors Reig, psicòloga social i editora principal d'El Caparazón, sota el títol “Socionomia: benvinguts a la societat augmentada”. Durant la seua intervenció Reig ha defés el paper de les xarxes socials com a elements de socialització dels joves i ha animat a estudiar la forma d'aprofitar la seua popularitat i èxit en el camp de l'ensenyament.

La segona de les conferències es fa aquest divendres a les 12.30 hores i tindrà a Vicent Sanchis, director de el setmanari El Temps i col·laborador de El Punt Avui com a protagonista amb una intervenció que du com títol “Tres llengües, tres funcions?”

La trobada es pot seguir a través de Twitter en temps real amb l'etiqueta #fòrumvives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern diu que tindrà el certificat de ciberseguretat el 2025 i lamenta l’informe de la Sindicatura

MATARÓ
religió

“En 1.000 anys es cometen errors, però tot ajuda a créixer si es reconeix”

barcelona
Palamós

Prohibeixen el bany a la platja Gran per la presència d’un peix agulla imperial

Palamós

Manlleu canvia la caserna de la Guàrdia Civil per habitatge públic

MANLLEU
espai

La missió Polaris s’enlaira per aconseguir la primera caminada espacial privada

barcelona

S’endarrereixen les sancions per no dur l’etiqueta ambiental a la ZBE

Viladecans

Nova condemna per al llibreter neonazi Pedro Varela

BARCELONA
salut

Els oncòlegs es queixen de desgast professional abans del congrés

Barcelona

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres