Educació

L'Escola d'Adults de Torrent celebra la XXVIII Setmana Cultural

Més de miler i mig de persones han participat en les cursos i tallers que ara es clouen

Entre els dies 17 al 21 de juny, el Centre de Formació de Persones Adultes d'aquesta localitat de l'Horta, celebra la vigèsima octava setmana cultural i és per això que ha organitzat activitats de caràcter lúdic i formatiu on s'espera la participació de centenars de persones.

Aquesta setmana s'inicia el dilluns 17 de juny amb una audició poètica en homenatge a Vicent Andrés Estellés i la mostra de treballs realitzats als diferents tallers que han funcionat durant el curs.

Dimarts 18 de juny s'oferiran tallers pràctics als jardins de l'Hort de Trènor, oberts a tot el públic i es mostraran en directe les tècniques apreses en dibuix, ceràmica, reflexologia, quiromassatge, relaxació, ioga, mètode pilates. Seguidament tindrà lloc la nit del cinema amb la projecció de la pel·lícula “Intocable” d'Olivier Nakache i Eric Toledano.

El dimecres 19 de juny estarà dedicat a la música i després del sopar de germanor, hi ha previst un concert didàctic de jazz amb Francesc Blanco i Sedajazz.

Per a dijous dia 20, està programat un viatge educatiu a Alcoi i al Parc Natural d ela Font Roja. Finalment, el dia 21 de juny serà la nit dels contacontes i en sopant hi ha la participació de Carles Cano, Llorenç Giménez i Domingo Chinchilla.

Un centre estimat i valorat

Pere Rossell

El Centre Públic de Formació de Persones Adultes de Torrent, que ha fet ara el 28é aniversari d'història, ha comptat durant el curs que ara es clou amb 1.754 alumnes, inscrits en 86 cursos i tallers sumats als grups de formació bàsica, graduat en secundària, accés a formació professional i a la universitat, castellà, valencià, anglés, francés, informàtica i d'altres ocupacionals i d'oci.

Aquesta Escola d'Adults, desenvolupa un ampli programa d'activitats de dinamització social i cultural a base de xarrades, audicions musicals i poètiques, visites culturals, cine-fòrum, exposicions, festes i viatges formatius, que completen la formació integral de les persones que confien en aquesta institució educativa la seua formació contínua.

Llàstima, però, que les autoritats educatives autonòmiques com les locals, no tinguen la sensibilitat que demostra tenir l'alumnat i, deixen en uns locals antics, estrets i ridículs, un centre de formació pel qual passa tan gran volum de persones cada any i obté tan alta satisfacció del professorat que l'atén.

Fa anys i panys que el Centre d'Adults de Torrent necessitat d'unes instal·lacions acords amb la qualitat que ofereix, però a data de hui, tant les promeses de la consellera Català com de l'alcaldessa Folgado, s'han quedat en un no-res en núvols de fum. No han servit més que per fer volar coloms i han bandejat, ara sí i després també, les recomanacions europees envers la formació permanent de les persones. Així ens lluu el cabell!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona
RECERCA

Cinc alumnes de la UPC analitzaran els trens europeus

Barcelona
SOCIETAT

La Sagrada Família incorpora la IA en la gestió de les seves visites

Barcelona