Educació

L'Escola d'Adults de Torrent homenatja Vicent Andrés Estellés

Una audició de poemes de l'autor dona començament a la XXVIII Setmana Cultural

En un saló d'actes de la Casa de Cultura de Torrent abarrotat de públic, l'alumnat del Centre d'EPA va anar desgranant una acurada selecció de l'ampli poemari de l'autor de Burjassot, el poeta del poble, el fill del forner. Poemes com ara “Un món més just”, “Els amants”, la “Cançó de l'home parat” o la “Cançó de la rosa de paper”, entre molts altres, que s'han convertit en veritables icones de la cultura del poble valencià.

Prèviament, es va fer l'acte oficial d'inauguració de la Setmana Cultural, que va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, de la Directora General d'Innovació, Ordenació Educativa i Política Lingüística, Beatriz Gascó, i de regidors i regidores de l'Ajuntament de Torrent.

En la seua intervenció, Amparo Folgado va destacar l'extraordinari treball que l'Escola de Persones Adultes de Torrent ha vingut realitzant en la població des de la seua creació, en 1985. Beatriz Gascó va remarcar la importància de l'educació de persones adultes per a la formació personal, acadèmica i professional. La Presidenta de l'Associació d'Alumnes del centre, Mati Dàries, va posar èmfasi en la necessitat de comptar amb un nou edifici per a l'Escola d'Adults, per la quantitat d'activitats que es realitzen i la xifra de participants de cada curs.

Al llarg de la Setmana Cultural, es realitzaran diferents activitats que serveixen com a culminació d'un curs en el que han participat 1.754 alumnes en 86 cursos i tallers de molt variada caracterització (alfabetització, cultura general, graduat en secundària, accés a la Universitat i a la Formació professional, valencià i altres idiomes de la Unió Europea, informàtica, així com tallers ocupacionals i d'oci).

Entre les activitats organitzades durant la Setmana, destaquen l'exposició de treballs dels tallers que han funcionat aquest curs, una exhibició pràctica dels cursos i tallers a l'Hort de Trenor, un viatge a L'Alcoià i, també a L'Hort de Trenor, diferents nits de sopar a la fresca amb propostes culturals com ara cinema, concert de jazz i conta contes. Al llarg de la setmana, s'espera la participació de centenars de persones a les activitats programades.

”M'agrada la meua escola”

Pere Rossell

La presidenta de l'Associació d'Alumnes del Centre de Formació de Persones Adultes de Torrent, Mati Dàries, va pegar en el clau i va expressar amb aquestes paraules, el sentiment del presents a la sala d'actes de la Casa de la Cultura de Torrent, però també d'un bon nombre d'absents en l'obertura de la vint-i-huitena edició de la Setmana Cultural: “m'agrada la meua escola”.

L'alumnat manifesta sentir-se molt ben valorat i assegura que en aquest centre d'adults rep el bo i millor de la formació que cerca, dintre d'un ampli ventall de possibilitats. Un centre que malda per donar a entendre a la societat torrentina, el que suposa l'educació d'adults i com s'entén aquesta arreu de l'Europa occidental més avançada.

La participació de vora una quarantena d'alumnes en l'homenatge que el centre ha fet al poeta de Burjassot, posa de manifest que, malgrat les estretors de l'edifici on s'hi desenvolupa la tasca formativa, malgrat l'oblit per millorar les seues instal·lacions i malgrat el vent que bufa de ponent, són capaços de superar les vicissituds i navegar amb bon vent i barca vella.

Els agrada la seua escola, perquè aquesta, és sinònim de millora personal, els suposa acudir a un centre on la proximitat sura per sobre qualsevol consideració i on l'alumne és objecte d'atenció. Agrada anar a aquesta escola, perquè malgrat l'estretor de mires de l'Administració educativa, el professorat sap superar l'entrebanc i ofereix el bo i millor del fet educatiu, resolt amb professionalitat.

Com molt bé afirmava Mati Dàries, si amb els vímets que tenen són capaços de muntar el que munten, el dia en que disposen d'un centre nou amb les dotacions materials i d'espai necessàries, seran capaços de fer fins “circo”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.