Educació

La MWC impulsa la creació d'‘apps' a les aules catalanes

Els centres que s'impliquin en el programa de la GSMA reconvertiran l'assignatura d'informàtica en la programació de solucions per al mòbil

Comença el curs vinent amb els alumnes de 4t d'ESO

La MobileWorld Capital va presentar ahir un nou i ambiciós programa que oferirà a tots els centres d'ensenyament de secundària la possibilitat de formar els seus alumnes en l'ús i la creació de solucions per al mòbil. El pla, que traspassa la frontera de Barcelona i serà aplicable a tot el país, és impulsat per la GSMA (l'associació d'operadors de telefonia i productors de mòbil), que invertirà 2,5 milions d'euros en el període 2014-2018.

L'objectiu d'aquest projecte educatiu, anomenat Mschools, és que mitjançant la formació específica en un dels pocs sectors que progressen últimament es pugui aconseguir també una reducció de les taxes d'abandonament escolar i millorar el rendiment dels alumnes.

El pal de paller d'aquesta iniciativa serà un programa acadèmic per idear i programar aplicacions, que formarà part de l'assignatura de 4t d'ESO. Els alumnes de quinze anys, doncs, tindran 60 hores lectives per buscar solucions que els puguin ser útils en la seva vida quotidiana. Les classes, però, aniran més enllà de la programació pura i dura, i també es fomentarà la vessant emprenedora dels alumnes, que rebran l'assessorament de desenvolupadors tecnològics professionals i d'empreses del sector que valoraran la viabilitat dels projectes.

A banda, el Mobile history maps vincularà la mobilitat amb les humanitats fent que els alumnes creïn contingut documentant els punts d'interès propers als seus centres. A més, hi haurà guardons per als alumnes i professors més innovadors.

LA XIFRA

2,5
milions d'euros
s'invertirà per gestionar i desenvolupar tecnològicament aquest projecte entre el 2014 i el 2018.

LA FRASE

Aquest programa d'introducció de la tecnologia mòbil a les aules es pot considerar un projecte d'estat
Felip Puig
conseller d'empresa i ocupació

Prova pilot reeixida a nou centres

La Generalitat dóna suport a aquest projecte després que nou instituts catalans participessin a principis d'any en una prova pilot que es va superar amb bona nota. Es va fer al gener i el febrer a centres de Barcelona, Badalona, Terrassa, Lleida, Esplugues de Llobregat, Rubí, Sant Pere de Ribes, Calafell i Amer i, segons els seus impulsors, l'èxit és innegable: el 95% dels estudiants van dir que l'aprenentatge mitjançant dispositius mòbils era motivador.

El curs vinent el programa s'obre a tots els centres (públics i privats) que desitgin participar-hi. Per fer-ho, els professors d'informàtica hauran de rebre una formació específica, però no caldrà que sigui de manera presencial, segons va avançar el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Joan Mateu. La intenció de la GSMA és que, en el futur, Mschools s'ampliï “a la resta de l'Estat i, per què no, a altres països del món”, segons va explicar Anne Bouverot, la seva directora general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.