Educació

La UA llança la campanya ‘No et quedes en la superfície' per a fomentar el plurilingüisme

La iniciativa té com a objectiu propiciar una actitud d'obertura a altres llengües i cultures entre la comunitat universitària

Amb el lema “En la teua formació, no et quedes en la superfície”, la Universitat d'Alacant ha llançat una campanya per a impulsar el bilingüisme actiu en les dues llengües oficials i el plurilingüisme entre la comunitat universitària. La UA aposta per un campus multilingüe i assegura que la docència en valencià i en altres llengües és la millor ajuda per a ser plurilingüe funcional, ja que aporta un plus a la formació de l'alumnat. Així, la UA ha posat en marxa aquesta iniciativa per a superar prejudicis lingüístics i “facilitar que la comunitat universitària puga ser bilingüe en les dues llengües oficials i plurilingüe en una altra llengua més, com a mínim”.

La Universitat d'Alacant considera que rebre docència en valencià, anglès i altres llengües és la millor forma d'aconseguir un domini suficient de les llengües, de manera que permeta exercir una professió amb una bona competència lingüística. En el cas del valencià, aquesta capacitació augmenta les possibilitats d'inserció laboral no solament en l'Administració pública, sinó també en sectors empresarials d'àmbit privat del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears.

D'altra banda, rebre docència en anglès permetrà a l'alumnat adquirir les competències lingüístiques necessàries per a aprofitar millor la mobilitat internacional, per a estudiar i per a fer pràctiques a l'estranger, integrar-se en equips multilingües i desenvolupar una activitat investigadora internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.