Educació

EDUCACIÓ

Menys inscrits a la llar infantil de la Bisbal

Dels 125 alumnes del curs passat passa a 96

L'alcalde justifica les baixes i ERC insinua una fuga cap als pobles veïns

El nombre d'alumnes a la llar d'infants pública El Tren Petit, de la Bisbal, ha tingut el tercer decrement consecutiu i s'ha reduït dels 161 matriculats el curs 2010/11 als 96 que hi ha registrats ara mateix, 29 menys que els que hi havia al juny. L'alcalde, Òscar Aparicio, va fer públiques les dades ahir en el ple, per fonamentar una retallada de personal –i l'amortització de cinc places d'educadores– “desagradable però imposada pel sentit comú”.

Aparicio va defensar que han ajustat la plantilla a la ràtio i que el nombre d'alumnes per educadora, fins i tot, serà inferior al del curs passat, però l'oposició va qüestionar els acomiadaments, sobretot pel fet que si la xifra d'alumnes millora en el futur podria ser difícil contractar més personal per la restricció de crear places de funcionaris. L'alcalde va dir que seria possible fer contractes temporals.

Lluís Sais (ERC) va demanar per què marxen les famílies, al marge de la crisi, i “a les escoles bressol veïnes de Forallac i Cruïlles hi ha llista d'espera”. L'ecosocialista Maite Bravo, que ahir va prendre possessió de l'acta, va proposar ajuts o més beques. Però Aparicio, que va desvincular la pèrdua d'alumnes dels acomiadaments, va dir que el servei ja té un dèficit de 225.000 euros, i que sense retallades seria d'uns 300.000 i que les taxes no s'han apujat.

Llum verd final al pressupost

El govern del PSC i CiU va fer l'aprovació final del pressupost d'aquest exercici, i va desestimar les al·legacions que havien presentat ERC i el comitè d'empresa. L'alcalde va defensar el criteri de prudència i les previsions que fan, per ell, “impossible” elevar en 250.000 euros la previsió d'ingressos. I pel que fa a la creació de la plaça funcionarial de tresorer, qüestionada pels grups de l'oposició pel fet que alhora s'acomiaden treballadors, Aparicio va remetre a informes jurídics que avalen que “s'ha de crear per imperatiu legal”. L'alcalde, per la seva part, va defensar la “gestió” que ha permès “congelar taxes” i contenir la despesa en personal, mentre que Sais va reclamar més serveis i despesa social per als que pateixen la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.