Educació

La Plataforma per l'Ensenyament Públic de Castelló crida a la vaga

Es preveu una assistència massiva als actes reivindicatius que han estat programats

La Plataforma per l'Ensenyament Públic de Castelló, integrada per FAPA-Castelló Penyagolosa, Escola Valenciana, STEPV, CCOO, UGT i el sindicat d'estudiants ha convocat una jornada de vaga prevista per al dijous 24 d'octubre de 2013.

La protesta continuarà a les 18.30 hores en una manifestació que sortirà des de la Plaça Mª Agustina de Castelló amb recorregut pels carrers Governador, Fadrell, Asensi, Plaça La Pau, Porta del Sol, Enmig i Sant Lluís, fins a tornar a la mateixa plaça.

Els principals motius d'aquesta jornada reivindicativa, segons ha explicat, la presidenta de FAPA-Castelló, Mª Dolores Tirado, és “reivindicar la qualitat de l'escola pública que la Generalitat Valenciana i el Govern Central estan atacant amb les retallades en matèria educativa i amb l'aprovació de la LOMQE. Una llei aprovada unilateralment sense cap tipus de consens amb la comunitat educativa, que posa en perill la participació en l'escola i la igualtat en les aules”.

Els portaveus de la plataforma han explicat que en total s'ha convocat a la vaga a les 258 AMPA de FAPA-Castelló, les més 12.000 persones del cos docent dels centres de Castelló, a més de 50.000 estudiants, tenint en compte que poden sumar-se a la vaga l'alumnat a partir de 3r d'ESO.

Tenint en compte les convocatòries anteriors, han afirmat que esperen superar les xifres de participació que es van assolir en les protestes del curs passat.

Finalment, han animat a tota la societat a participar en la vaga i la manifestació que arrancarà de la Plaça Mª Agustina per reivindicar el dret a una educació pública, gratuïta, laica, participativa i en valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.