Educació

maresme

El projecte per construir l'Angeleta Ferrer de Mataró, en marxa

La Generalitat adjudica la proposta executiva i l'Ajuntament haurà d'assumir l'enderroc dels espais de la fàbrica on s'aixecarà el nou equipament

No hi ha data d'inici de les obres del centre

El mes de novembre passat els alumnes de l'escola Angeleta Ferrer, l'únic centre educatiu públic del centre de Mataró, va haver d'abandonar l'edifici perquè s'hi van detectar problemes estructurals. Prop d'un any després, la Generalitat ha anunciat a l'Ajuntament que ha adjudicat el projecte executiu previ a la construcció d'una nova Angeleta Ferrer que s'ubicarà a l'antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper –a la zona dels carrers Lepanto-Churruca–. L'alcalde, Joan Mora (CiU) s'ha felicitat de la notícia, que ha estat traslladada tant als grups de l'oposició com als membres de l'AMPA, i ha explicat que el projecte hauria d'estar enllestit durant el primer semestre del 2014. “El departament ha complert el compromís i aquest és un pas molt important per tornar a recuperar l'escola pública del centre”, assenyala i ha afegit que “serà un centre de dues línies amb un pressupost d'uns 4,5 milions”. Paral·lelament a la redacció del projecte, l'empresa pública Pumsa també ha adjudicat les obres d'enderroc dels espais no protegits i annexos de l'antiga fàbrica per deixar l'espai a punt. L'empresa encarregada serà Construcciones y Desmontes Ribera Navarra amb un pressupost de 176.487,79 euros i començarà el mes de desembre. Les obres comporten que les companyies de pis Antigua Barbuda i Cronopis, que ocupaven fins ara la nau de la fàbrica, hauran de marxar.

Tot i la bona notícia, l'alcalde s'ha mantingut ferm en continuar reclamant a la Generalitat la construcció urgent de l'edifici educatiu i des del consistori es treballa amb la voluntat que el govern català hi inclogui una partida en els pressupostos del 2014.

LA XIFRA

176.487
euros
costa l'enderroc dels espais no protegits i annexos de l'antiga fàbrica de paper Can Fàbregas de Mataró

El govern local no ha cedit encara l'espai

Malgrat que la primera opció pel consistori mataroní és que la Generalitat pagui i executi el projecte de construcció de la nova escola, no és l'única possibilitat. L'alcalde va confirmar que l'Ajuntament no ha cedit encara l'espai de la fàbrica a Ensenyament a l'espera de rebre la confirmació del departament sobre la viabilitat de les obres. “Des del govern hem estudiat altres alternatives, com ara negociar amb l'empresa la construcció de l'edifici amb un conveni plurianual que ens permeti finançar-la per trams amb els diners que vagin arribant de la Generalitat”, ha especificat. En tot cas, Mora ressalta que l'adjudicació del projecte “representa que l'escola és prioritat 1 a la llista de centres pendents de la Generalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.