Educació

L'Alcúdia inverteix en futur amb l'alumnat de Primària

L' Ajuntament regala “Tablets” a l'alumnat de 5è de primària i cofinança els ordinadors per als estudiants universitaris i de cicles superiors de primer curs

L'experiència va començar fa ara 3 anys. Mentre el Conseller d'Educació deia que els ordinadors podien fer mal als ulls dels xiquets, l' Ajuntament de l'Alcúdia va fer seu el repte proposat pel govern de Zapatero i va decidir que cap xiquet o xiquets que estudiara a l'Alcúdia anava a tindre menys oportunitats que un altre d'accedir a l'era digital.

La intenció era que allò que s'en diu la “bretxa digital” no arribara al poble. Ja s'havia aconseguit fer una xarxa d'internet local a uns preus més que assequibles, era el moment de proporcionar les ferramentes als estudiants per a fer-lo servir.

Primer se regalaven “netbooks”, enguany, a l'hora de comprar-los, s'han trobat amb que ja no se'n fabriquen, els que queden en stock seran per als alumnes de 1r d'Universitat o Cicles superiors, i per als 128 alumnes que cursen 5é de primària en el poble, s'han comprat unes tablet amb teclat i funda, que els xiquets estan rebent ja de manera totalment gratuïta.

La inversió total en este concepte ha sigut de 32.000 €. Cal assenyalar que l'Ajuntament de l'Alcúdia va destinar 140.000 € del pressupost de 2013 a ajudes directes en educació, on s'inclouen a més de les tablets les ajudes universals a la compra de llibres, les beques de transport i les d'educació musical. Això representa un considerable esforç econòmic per mantenir les prestacions socials en un context de crisi com l' actual.

Però la croada tecnològica alcudiana no es limita als alumnes de primària; els estudiants que enguany inicien l'experiència universitària o cicle formatiu de grau superior també disposen de mecanismes per integrar-se plenament a les noves tecnologies de la informació i la comunicació, a través del copagament.

Així, ja està obert el termini perquè els interessats accedisquen a les ajudes de l' Ajuntament, amb la possibilitat de triar entre dues modalitats: la primera consisteix en rebre un “netbook” a preu de 100 €, havent d'omplir prèviament un formulari disponible a la plana web de l' Ajuntament i acreditar la matriculació a la universitat o cicle corresponent, abans del dia 29 d'este mes.

Pel que fa a la segona opció, els estudiants rebran una aportació per valor de 100 € per part de l'Ajuntament després d'haver presentat la factura de compra i d'haver acreditat la matriculació.

Aquestes subvencions faciliten que els alumnes puguen gaudir d'un ordinador durant una etapa clau de la seua educació i coneixement del món, a més d'oferir la possibilitat de renovar-lo en arribar a l'ensenyament superior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciència

Desenvolupen bateries que es poden reciclar amb el cartró

bARCELONA
Societat

Regeneren la platja del Far de Vilanova amb sorra de draga en plena campanya estival

Vilanova i la Geltrú
ciència

El primer nanosatèl·lit català acaba la missió de 3 anys i es desintegra

barcelona

Instal·len una unitat mòbil per mesurar contaminants atmosfèrics a l’exterior del pavelló de Fontajau

GIRONA
infraestructures i serveis

El volum de mercaderies al port de Palamós baixa un 27% durant el 2023

palamós

Figueres repartirà ampolles d’aigua al bus urbà per fer front a l’onada de calor

FIGUERES
judicial

Desestimen la querella per abusos contra un policia infiltrat en moviments socials a Barcelona

barcelona

Recullen del fons marí 200 Kg de deixalles dels focs d’artifici en la neteja amb submarinistes

BLANES

L’escola bressol La Balca de Banyoles amplia a 107 les places

banyoles