Educació

Els Verds demanen que no s'autoritze el col·legi internacional privat a Gandia

Opinen que la Conselleria d'Educació hauria de vetlar per millorar l'educació pública existent i reclamar el seu edifici per a l'ampliació de l'IES Tirant lo Blanch

El portaveu d'Els Verds de Gandia ha fet declaracions als mitjans de comunicació en què s'ha mostrat molt crític amb l'adjudicació a l'empresa Promociones Educativas Xàtiva SL de l'edifici del CSI-COM i la parcel·la adjacent per a la instal·lació d'un centre educatiu internacional privat.

Els Verds de Gandia es mostren estupefactes davant de la cessió de l'edifici del CSI-COM —que va ser construït amb fons públics europeus amb la finalitat de la promoció de l'ocupació i el foment de l'economia local i comarcal— per a una empresa privada amb ànim de lucre, mentre es mantenen alumnes en barracons en centres educatius tan proper com és el cas de l'IES Tirant lo Blanch, totalment ocupat i a l'espera d'una rehabilitació integral que mai arriba.

El portaveu d'Els Verds de Gandia ha afirmat que no s'ha vist en els informes tècnics que justifiquen la concessió cap informe que plantege quina és la demanda real de Gandia i la comarca, d'estudis internacionals, ni s'haja estudiat l'actual ràtio dels col·legis existents —públics, privats i concertats— que poguera justificar una necessitat real de construcció de més places escolars.

Els Verds de Gandia tampoc comparteixen que el 30% del canon anual de 140.000 euros que haurà de pagar a l'Ajuntament de Gandia l'empresa Promociones Educativas Xàtiva SL siga en espècie.

Aquesta formació política denunciant, manifesta que no es creuen que el centre educatiu internacional que s'instal·larà en el CSI-COM, previst per a un total de 850 alumnes, puga ocupar entre 180 i 200 persones —com ha dit el portaveu del govern municipal del PP— doncs suposaria una ràtio de 4 alumnes/persona contractada (entre professors i PAS) el que es clarament increïble, insostenible econòmicament i que, en cap manera, es troba en cap centre educatiu.

Per aquestes raons, demanen a la conselleria d'Educació que, davant de tot aquest procés insuficientment justificat i totalment innecessari per al mapa escolar de Gandia, no autoritze l'obertura d'aquest nou col·legi internacional privat que, a més, ha comptat amb l'opinió contrària del Consell Escolar Municipal de Gandia i, alhora, demanen la utilització del CSI-COM per a l'ampliació de l'IES Tirant lo Blanch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona
infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Mataró
salut

Bequen l’Hospital de Mataró per liderar un estudi sobre el càncer de mama

Mataró

Territori iniciarà a la tardor les obres per eixamplar el pont de Sant Francesc

MANRESA
TRADICIONS

Un Sant Fèlix enmig d’una vinya, protagonista del cartell de la festa de Vilafranca

Vilafranca del penedès
URBANISME

Tarragona preveu que la ZBE no es posi en marxa fins el gener del 2026

Tarragona

Instal·len amb grues el viaducte del nou Portal Sud des de la C-58

SABADELL
administracions

Reus amplia la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 11 agents

REUS

Els centres cívics programen més de 660 activitats durant el curs 24-25

GIRONA