Educació

Algunes escoletes de Gandia discriminen l'alumnat que no porta uniforme

L'Ajuntament, que dóna suport econòmic als centres, hauria de vetllar pels drets de l'alumnat, independentment de si porten uniforme o no

El grup municipal de Compromís per Gandia ha denunciat hui el menyspreu que les escoletes infantils de Gandia —gestionades per l'empresa GEIM però amb el suport econòmic de l'Ajuntament— està tenint amb el seu alumnat, pel fet de no portar l'uniforme que se'ls imposa.

Així, ho ha manifestat el regidor Facund Puig, per a qui “l'Ajuntament hauria de vetllar pels drets educatius del xiquets per damunt de qualsevol altra consideració”.

L'últim episodi d'aquesta controvèrsia, que ja havia denunciat anteriorment la coalició, és la participació dels xiquets en el espectacle de Dani Miquel al Teatre Serrano el proper 27 de novembre.

En una carta enviada als pares i les mares, l'empresa GEIM diu textualment: “Us recordem que tots els alumnes han d'anar amb la uniformitat del centre”.

Per a Puig, el Departament d'Educació “no pot permetre que xiquets de 2 a 3 anys no puguen participar en una activitat educativa com el teatre infantil per una qüestió banal com la dels uniformes”, i per això demana que actue per a evitar-ho.

El regidor de Compromís ha recordat que les escoletes, encara que són de gestió privada, estan mantingudes amb fons públics. De fet, aquestes reben 230.000 euros a l'any, a banda del pagament d'altres despeses com la llum, la neteja o el manteniment.

Aquesta polèmica va sorgir fa alguns mesos pels elevats preus que l'empresa adjudicatària del servei demana pels uniformes que obliga a portar als xiquets. La mateixa empresa és la que es beneficia d'aquest fet ja que és la que s'encarrega de vendre directament els uniformes. Alguns pares s'han negat a que els seus fills els porten, degut a la important despesa que suposa per a ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Víctor Català i el ball del drac

L’Escala
Josep Maria Contel
Taller d’Història de Gràcia. Comissió del Nomenclàtor de Gràcia

“Volem recuperar topònims i part de la història de Gràcia”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

Alfons XIII, el repressor

Medi Ambient

Troben a Begues un rar exemplar de papallona en un parc metropolità

Begues
economia

La icònica pastisseria Danés d’Arenys de Mar tanca, però continuarà fent coquetes

arenys de mar
amèrica del sud

El Suprem del Brasil ordena suspendre la xarxa social X en el país

barcelona
SERVEIS

Tona invertirà més d’un milió d’euros en renovar la xarxa d’aigua potable

TOna
SOCIETAT

Agramunt inaugura una escultura dedicada al torró, el dolç que l’identifica

Agramunt
SERVEIS

Les millores en el servei de bus urbà de La Roca s’aplicaran al setembre

La Roca del Vallès