Educació

La UJI és la universitat número 100 del món en investigacions

Se situa entre les cinc primeres universitats espanyoles en Comunicació i Ciències dels Materials

La Universitat Jaume I destaca a nivell estatal en Comunicació i Ciències dels Materials on se situa entre les cinc primeres universitats. Així mateix, està entre les 10 primeres universitats peninsulars en les àrees de Química i Arquitectura.

A nivell internacional, es troba entre les 100 millors universitats del món segons l'Impacte Normalitzat de les seues investigacions. Així ho reflecteix el MetaRanking EC3 de les Universitats Espanyoles elaborat per la Universidad de Granada que recull la posició dels centres en set rànquings internacionals i un rànquing estatal, incidint a les fortaleses i debilitats del sistema segons camps i disciplines científiques.

Els autors de l'estudi destaquen la posició de la Jaume I en el Scimago Institutions Rànquings per impacte normalitzat, és a dir, pel nombre de cites rebudes dels articles d'investigació publicats posant-les en relació als distints camps científics i respecte a la mitjana mundial.

En aquest apartat la UJI se situa en el número 100 del món. Aquest rànquing recull també el volum de producció basant-se en el nombre de publicacions recollides en la base de dades Scopus (Elsevier). En aquest apartat la UJI se situa en el lloc 981, la qual cosa es relaciona amb la grandària de la Universitat.

Respecte a la col·laboració internacional, el nombre de treballs en què almenys un dels signants pertany a una institució no espanyola, es troba en el lloc 574.

Finalment el Scimago Institutions Rànquings situa a l'UJI en el número 600 de les institucions internacionals amb major percentatge d'articles científics situats en el primer quartil, corresponent a les revistes més prestigioses, una vegada ordenats d'acord al nombre de cites rebudes.

Dels rànquings internacionals recollits en el MetaRanking EC3 de les universitats de l'estat, la UJI també està present en el Rànquing Web d'universitats del món, que mesura la presència i rellevància que tenen les universitats en Internet, premiant indicadors com ara l'obertura de continguts de caràcter científic o docent mitjançant reposadors institucionals, apartat en el que l'UJI es troba en el lloc 279 a nivell internacional.

El rànquing també recull la presència en Internet, mesurada pel nombre de pàgines web allotjades en el domini de la universitat, situant-se la Jaume I al lloc 697; mentre que apareix al lloc 684 per impacte web, indicador que s'estableix a través del nombre d'enllaços rebuts i enviats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona