Educació

educació

Girona disposarà d'un nou institut el curs que ve

L'edifici Josep Cartanyà, propietat del Bisbat, es convertirà de manera provisional en un centre de secundària

Amb el nou any s'han posat en marxa les obres de l'escola Sa Forcanera de Blanes

Aquest any es desencallaran les obres corresponents a tres escoles –Blanes, Roses i Castell d'Aro– i l'habilitació d'un nou institut a Girona ciutat. El pressupost de la Generalitat per al 2014 –pendent d'aprovació– preveu partides només per a dos projectes: 2,5 milions per a l'escola Sa Forcanera de Blanes i milió i escaig per a l'escola Montserrat Vayreda de Roses, que des de fa anys funcionen totes dues en mòduls prefabricats. En el cas de Girona i de Castell d'Aro, els ajuntaments respectius jugaran un paper clau.

A Girona, el Consell Escolar Municipal feia anys que reclamava un nou centre de secundària, ja que la majoria de centres públics estan per sobre del 100% d'ocupació. La regidora d'Educació i Esports de Girona, Isabel Muradàs, ha explicat que, el curs que ve, “de les escoles del Bosc de la Pabordia i de Pericot sortiran dos grups nous, de manera que el nou institut era necessari tant sí com no”. Els problemes econòmics de la Generalitat per construir un nou edifici i les dificultats per instal·lar mòduls en algun punt van fer que el consistori busqués espais on ubicar el nou centre de manera provisional. I la solució consensuada que s'ha trobat és que l'edifici Josep Cartanyà, propietat del Bisbat de Girona, es converteixi de manera provisional en un institut per a aquests dos grups de secundària. “És un edifici ampli i espaiós, ubicat al sud de la ciutat, on feia falta un nou centre”, assenyala Muradàs. Ara el Bisbat, el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament estan elaborant un conveni que certifiqui aquest ús temporal. El centre ocuparà una de les plantes de l'edifici Cartanyà i la resta d'espais els continuaran fent servir les entitats que hi havia hagut fins ara.

El dia 2 es van posar en marxa els primers treballs per a la construcció de la nova escola Sa Forcanera de Blanes, una obra llargament reivindicada per la comunitat educativa. Fa anys que el centre funciona en mòduls prefabricats instal·lats a la plaça Onze de Setembre, una situació que va portar els pares a protagonitzar diversos actes de protesta. La nova escola, pressupostada en 5,6 milions d'euros, serà de dues línies i ocuparà una superfície de 3.639 m² d'uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Blanes que estan situats al pla parcial Costa Brava. Les obres de construcció duraran dotze mesos.

Una altra actuació que es preveu que es desencalli a principis d'any és la construcció de la nova escola de Castell d'Aro. Aquest centre substituirà l'actual de Vall d'Aro i l'objectiu és que estigui a punt per al curs 2014/2015. L'Ajuntament de Platja d'Aro ha cedit el solar –localitzat al costat de l'institut Ridaura– i s'ha compromès a assumir la meitat del cost de les obres, xifrades en 3,6 milions. Així, el cost de l'edificació es cobrirà amb seixanta quotes mensuals.

Una altra actuació molt reclamada per la població és la construcció d'un edifici d'obra nova que substitueixi l'escola Montserrat Vayreda de Roses, en barracons des de fa vuit anys. El fet que el pressupost de la Generalitat prevegi una inversió fa pensar que les obres començaran aquest any.

Aquesta informació ha estat elaborada per Dani Vilà, Jordi Gonzalo, Esteve Carrera, Ramon Esteban, Jordi Nadal, Emili Agulló i Núria Astorch.

LES XIFRES

2,5
milions
d'euros és la inversió inclosa en el pressupost de la Generalitat per a l'escola Sa Forcanera de Blanes.
1
milió
d'euros és la partida reservada per a l'escola Montserrat Vayreda de Roses, en barracons des de fa vuit anys.

L'escola Les Arrels de Salt, en mòduls, canviarà d'emplaçament

L'Ajuntament de Salt té previst canviar de lloc l'escola Les Arrels, que funciona en mòduls prefabricats i ocupa una part del pati de l'escola Mas Masó. L'Ajuntament de Salt va aprovar, en el ple de novembre de l'any passat, una modificació de crèdits per a l'adquisició del terreny. El nou emplaçament serà el sector Vallvera-Sitjar, a l'altura de l'escola de fisioteràpia Euses. El cost d'aquesta actuació serà d'uns 100.000 euros.

Es reprèn l'ampliació de l'Alzina Reclamadora de Fontcoberta

L'ampliació de l'escola Alzina Reclamadora, de Fontcoberta, es reprendrà aquest mes. Les obres van quedar aturades la primavera passada després que l'empresa constructora fes suspensió de pagaments. Els nous espais es podran estrenar a l'inici del curs vinent. Els treballs pendents pugen a 448.000 euros. S'obrirà una altra entrada –a la façana contrària d'on hi ha l'accés principal–, que donarà a la urbanització Ciutat Jardí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia