Educació

Concentracions a Torrent contra l'arranjament escolar anunciat

Ni els més optimistes pensaven que es reuniria tantes persones per a encetar la campanya de recollida de signatures a nivell local

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic de Torrent de l'Horta, dóna suport a les escoles públiques que poden perdre unitats i ahir es va concentrar davant l'estació del Metro Avinguda per tal de recollir signatures contra la proposta de la Conselleria de suprimir tres aules d''Infantil i Primària a dues escoles d'aquesta localitat.

La concentració d'ahir a aquesta vila de l'Horta, ha estat l'assaig del que hui portarà a València centenars de persones procedents de tots els municipis afectats, per fer palesa la seua posició contra l'arranjament escolar.

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d'Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i València Laica, ha denunciat que l'arranjament escolar d'infantil i primària per al curs 2014-2015 ataca frontalment el sistema educatiu públic valencià com a conseqüència de l'augment de ràtio a les aules i la política d'establiment de Districte Únic imposats per la Conselleria d'Educació.

La gran quantitat d'unitats escolars suprimides suposa una pèrdua important de llocs de treball i empitjora l'atenció educativa i mostra com de perjudicials poden ser les conseqüències de l'aplicació de les retallades i de les contrareformes educatives. Les supressions faran molt difícil, a més a més, recuperar després els nivells de qualitat del sistema educatiu públic i per tant, estan minvant el dret a l'educació de la ciutadania.

L'entitat considera que la proposta de suprimir unitats educatives d'ensenyament és un pas més de la política de retallades del Govern valencià i per això convoca una concentració l'11 de febrer en la plaça Manises de València per mostrar el desacord amb l'arranjament escolar per al curs 2014-2015, però també contra les polítiques educatives que guien la LOMQE i en defensa d'una escola pública, de qualitat, laica i inclusiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia