Educació

MARESME

CiU de Pineda aconsegueix ampliar a quatre les línies de P3 al barri del Poblenou

Ensenyament confirma que l'escola Antoni Doltra oferirà 35 places i Poblenou 15, pas previ per a la fusió dels dos centres educatius

Solució salomònica, i complexa, la que ha pres el departament d'Ensenyament de la Generalitat per calmar la mala maror en la comunitat educativa del barri del Poblenou de Pineda. Si fa dues setmanes anunciava que mantindria l'oferta de tres grups de P3, un per a cadascuna de les tres escoles del barri –malgrat haver anunciat l'any passat que el curs 2014/2015 l'escola Poblenou deixaria de tenir P3–, ara informa que n'obrirà quatre. Montpalau tindrà un grup de P3 amb una ràtio de 25 alumnes, Antoni Doltra una oferta global de 35 places –dos grups– i Poblenou un grup reduït de 15 places. Es tracta, d'una banda, de garantir l'oferta a què s'havia compromès políticament amb l'Ajuntament, i de l'altra, d'aplanar el camí cap a la fusió de les escoles Poblenou –que funciona amb mòduls prefabricats– i Antoni Doltra que es començarà a fer efectiva aquest setembre entre les direccions i el claustre de professors. La fusió és la resposta a la impossibilitat a curt termini de construir una nova escola de dues línies en aquest barri de Pineda de Mar i també a la rebaixa en la demanda de places educatives a la zona. A més, representa una resposta singularitzada a la problemàtica del barri i que, segons un comunicat d'Ensenyament “garanteix de manera efectiva l'elecció de les famílies per a la matriculació de nens i nenes a P3 per al curs escolar 2014-15”.

Demanda de CiU

L'artífex d'aquest nou panorama educatiu en el Poblenou és el grup municipal de CiU de Pineda de Mar. El seu portaveu, Guillem Mateo, ha explicat aquest matí que va fer arribar la proposta que finalment ha estat considerada pel departament. “Creiem que no és un solució òptima, però sí la millor possible que evitar l'enfrontament entre les dues comunitats educatives i possibilita un punt de partida per parlar amb tranquil·litat del futur educatiu del municipi”, ha assenyalat.

Des de l'AMPA de l'escola Antoni Doltra, Josep Escribano s'ha mostrat satisfet amb la decisió presa des d'Ensenyament que garanteix la recuperació de les dues línies que el centre havia perdut fa dos anys. “Ens satisfà que també se'ns mantinguin els mòduls que ens havien dit que ens treien perquè això significa que els alumnes podran continuar disposar dels espais comuns, com ara la biblioteca i l'aula de psicomotricitat”, ha comentat.

LA XIFRA

75
places
de P3 tindrà el barri del Poblenou de Pineda pel curs 2014/2015 i l'escola Antoni Doltra en sumarà 35

LA FRASE

És la millor solució possible que evitar l'enfrontament entre les dues comunitats educatives
Guillem Mateo
Portaveu del grup municipal de CiU de Pineda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El pregó de la futbolista Melanie Serrano enceta la Festa Major

BLANES
societat

Un bus sense frens envesteix turismes i xoca amb la boca de metro de la línia L5 al Carmel

Barcelona

El periodista Ramon Iglesias, pregoner de la Festa Major

PORTBOU

S’engega la campanya ‘A les tantes, intactes’

GIRONA
Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions
societat

Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions

Barcelona
societat

Neutralitzada la fuita d’àcid clorhídric pel soc de dos camions a l’AP-7 a Ulldecona

Barcelona
mobilitat

Mataró tanca la meitat de la zona blava a l’agost per facilitar l’aparcament

Mataró

L’escola de teixits de Canet “renaixerà” com un centre d’FP integrada

Canet de mar
trasnports

Les obres a la línia L4 del metro deixaran sense servei entre les estacions de La Pau i Selva de Mar

Barcelona