Educació

maresme

El repartiment de les línies de P3 a Llavaneres encén la comunitat educativa

Ensenyament obre un grup per a cadascuna de les tres escoles del municipi i n'establirà un quart en funció de la demanda

El departament preveu que l'any vinent Labandària inici la fusió amb un dels dos altres centres

L'oferta de preinscripcions de P3 a Sant Andreu de Llavaneres ha generat neguit i rebuig a moltes famílies. El departament d'Ensenyament ha optat per una solució “salomònica” i ha distribuït un grup a cadascuna dels tres centres del municipi: Sant Andreu, Serena Vall i Labandària. Deixa en l'aire la creació d'un quart grup en funció de en quin centre s'acumuli més demanda. Aquesta situació ha provocat malestar entre la comunitat educativa i ha encès les famílies de l'AMPA del Sant Andreu que es consideren agreujades amb la decisió. El seu president, Ignasi Ferrer recorda que fa anys, quan una davallada significativa en la demografia del poble va obligar a tancar una línia de P3 es va acordar amb l'escola Serena Vall que cada curs s'alternaria l'oferta perquè les dues escoles poguessin mantenir la doble línia i no els retallessin professorat. “El criteri del departament va canviar i en els dos últims anys nosaltres ens hem quedat amb una única línia”, assenyala. El curs passat, Ensenyament va plantejar l'eliminació del P3 de l'escola Labandària perquè la demanda d'alumnes continuava baixant i amb una oferta de quatre P3 repartits entre Sant Andreu i Serena Vall ja n'hi havia suficient.

La comunitat educativa de Labandària va sortir al carrer i la pressió de les famílies va evitar el tancament del P3 aquest curs. “Nosaltres continuem sense la segona línia que ens pertoca malgrat tenir moltes preinscripcions mentre es beneficia una escola que no omple la seva oferta i estem segurs que aquest any la demanda dels alumnes es concentrarà en el Serena Vall que no es troba en el centre del poble”, es lamenta Ferrer que defensa la llarga trajectòria de l'escola, 25 anys i els seus èxits acadèmics. “No volem enfrontaments de cap tipus, però reclamem que les decisions es prenguin amb criteris objectius i que s'apliqui la racionalització dels recursos educatius”, comenta.

Futura fusió

Des dels serveis territorials d'Ensenyament Maresme-Vallès Oriental precisen que l'oferta de tres grups de P3 a Sant Andreu de Llavaneres és només inicial i que un quart grup s'obrirà “sempre i quan hi hagi una demanda justificada”. El director dels serveis, Josep-Vicent Garcia, defensa que sigui el criteri de lliure elecció de les famílies el que acabi decidint en quin dels dos centres, Sant Andreu o Serena Vall, s'obri la segona línia de P3. “La proposta inicial d'Ensenyament va ser tancar el P3 de Labandària perquè amb dues línies als altres dos centres ja es cobria la demanda, però des de l'escola es va pressionar i d'acord amb l'Ajuntament vam decidir allargar un any més les preinscripcions”, ha comentat.

Tot i això, des del departament aclareixen que l'objectiu prioritari és iniciar la fusió l'any vinent del Labandària amb una de les dues escoles que queden. “Es necessita un temps llarg, normalment un curs, per construir un nou projecte d'escola amb el consens de tots els actors implicats i que acabi amb aquesta situació d'incertesa que es crea cada curs”, ha afirmat el director dels serveis territorials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El servei de l'R-13 i l'R-14 entre Lleida i Tarragona es recupera progressivament després de l'atropellament

VIMBODÍ

Acord d’augment salarial i vaga desconvocada de la recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA
societat

Controlat l’incendi que va obligar a tallar l’AP-7 i el TAV

agullana
societat

La cursa ‘Apaguem el càncer’ reuneix 1.200 participants

girona
MOBILITAT

Pla de busos de Renfe per suplir el tall de les obres a l’aeroport del Prat

barcelona
crisi migratòria

Tensió a la frontera de Ceuta per un intent d’entrada massiu de migrants

barcelona
trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona