Educació

Es convoca a Elx una manifestació contra la privatització de l'ensenyament

La Plataforma per l'Ensenyament Públic del Baix Vinalopó denuncia la provatització de l'hospital del Vinalopó, l'antic edifici dels jutjats per a una universitat privada, la nova ciutat esportiva, racons i voreres públiques, el mercat central i la construcció d'un centre privat concertat en un solar públic

Des de la Plataforma en defensa de l'Ensenyament Públic del Baix Vinalopó han convocatper a dijous 10 d'abril, en consonància amb el moviment sorgit arreu del País Valencià,una jornada de lluita per l'educació pública, i a una concentració-manifestació que es fara`el mateix dia a partir de les 18 hores, des de l'Ajuntament d'Elx fins el solar públic on havia d'estar construit l'institut públic de ciutat esportiva-Altabix.

Així, i en compliment de la llibertat d'elecció de centres, les famílies que vullguen que els seus fills i filles estudien en un centre públic en el seu barri puguen fer-ho, sense tindre que ser repartits pels centres de la ciutat que ara s'implanta amb el districte únic.

Amb aquesta mobilització la Platforma per l'Ensenyament Públic del Baix Vinalopó, volen denunciar i parar totes les privatitzacions que defineixen molt bé les polítiques neoliberals conservadores que està aplicant el PP a l'ensenyament públic valencià, obrint nous mercats que beneficien unes poques mans.

En aquest procés de privatitzacions, a Elx ja hi ha exemples de sobra, l'hospital del Vinalopó, l'antic edifici dels jutjats per a una universitat privada, la nova ciutat esportiva, racons i voreres públiques, el mercat central i la construcció d'un centre privat concertat en un solar públic.

Amb aquestes polítiques les administracions públiques, l'Ajuntament, la Conselleria i la Generalitat Valenciana, aprofundeixen l'extracció de recursos públics per a l'aprofitament i explotació d'empreses privades, mentre elimina unitats, linies en valencià, tanca centres que funcionen en barracots per no construir el centre que els correspon, retalla en professorat, puja les ràtios d'alumnat, retalla programes d'atenció a la diversitat, retallada i impagament de beques, pujada de les taxes universitàries i retallada dels pressupostos de les universitats públiques.

La Plataforma fa una crida a la comunitat educativa, plataformes, entitats cíviques i ciutadania en general a mostrar el seu rebuig a aquesta descapitalització dels serveis públics com la sanitat, serveis socials i educació. Uns serveis que beneficien el conjunt de la ciutadania i fan una societat més justa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia