Educació

L'Escola d'Adults de Torrent tanca la Setmana Cultural

Es tracta de la 29ª edició on ha programat activitats ben diverses i en què han participat centenars de persones

El passat divendres ha estat la darrera de les activitats previstes i programades per aquest centre educatiu torrentí que alberga més de 1.500 persones i que han participat en un nombre més que interessant en les diferents propostes.

La nit de la paraula ha estat la darrera nit de germanor desenvolupada en què els contacontes Carles Cano, Llorenç Giménez i Domingo Chinchilla, han clos cinc dies on la poesia, el cinema, la música i la paraula han estat els punts d'atenció.

La descoberta del Bioparc de València, també ha esta desenvolupada durant aquesta setmana i d'aquesta manera ha estat com vora mig centenar dels alumnes, ha gaudit d'aquestes instal·lacions que recreen la vida animal davant d'un decorat aproximat al medi natural originari.

El Centre Públic de Formació de Persones Adultes de Torrent ha oferit enguany 82 cursos i tallers que han funcionat de setembre a juny. Cursos i tallers de formació bàsica, graduat en secundària, accés a formació professional i a la universitat, castellà, valencià, anglés, francés, informàtica i diferent cursos ocupacionals i de oci.

L'escola d'Adults de Torrent desenvolupa un ampli programa d'activitats de dinamització social i cultural que es troben incloses al Pla General del Centre.

Un centre nou

Pere Rossell

Cada any es torna a repetir la mateixa cançó. Des de fa més d'un decenni que es demana un centre nou perquè la Formació dels Adults dispose d'un espai adequat a la tasca que desenvolupa.

L'EPA de Torrent es troba des de sempre als locals existents a la placeta de Sant Pasqual, un indret passat de rosca, estret i poc habitable.

Per no tenir, no disposa de sortida d'emergència i l'escala que dóna accés a les tres plantes del centre, resulta més que insuficient per al trànsit de persones que cada dia en fan ús.

Cal un centre d'adults i s'ha dit per activa i per passiva a l'alcaldessa i a la consellera. Ara sembla que van a posar un pegat, però no serà suficient per a cobrir les autèntiques necessitats d'un centre que dóna una oferta formativa europea, dins d'unes instal·lacions més pròpies de Guinea Bissau que no d'un poble gran de l'Europa Occidental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia