Educació

L'alumnat de l'IES Veles e Vents de Torrent no acudirà a classe dijous i divendres

Així ho ha decidit una assemblea multitudinària de l'AMPA davant l'anunci de l'AEMET d'augment de les temperatures per a aquests dos dies

Davant el pronòstic d'augment de temperatures realitzat per l'AEMET per a dijous i divendres d'aquesta setmana, l'Assemblea de Mares i Pares de l'Institut Veles e Vents de Torrent, ha decidit —en reunió multitudinària— abstenir-se de portar l'alumnat al centre durant els dies en que s'ha fet aquesta previsió.

Però a més, l'organització que intervé sobre la vida escolar d'aquest centre educatiu de Torrent de l'Horta, sustenta aquesta decisió en el Real Decret 486/1997 de 14 d'abril, on al seu Anex III s'explicita tot allò relatiu a les condicions ambientals de llocs de treball i on es determina que la temperatura màxima recomanable per a exercir qualsevol treball d'aquesta mena no ha de superar els 27º C i una humitat del 70%.

No obstant això, la directiva de l'AMPA de l'IES Veles e Vents de Torrent explica que tot i tractar-se d'una qüestió puntual previsible a la que no ha donat resposta la Conselleria d'Educació, la protesta s'hi realitza també, per no comptar a l'inici del calendari escolar amb la totalitat del professorat, per autoritzar ràtios de més de 25 / 30 alumnes per aula en recintes que no tenen aquesta capacitat i per contribuir a l'empitjorament de les condicions de salubritat d'aquestes, sense ventilació suficient i mala orientació.

Per acabar-ho d'adobar, l'AMPA denuncia que el centre està pendent d'obres urgents que posen en risc la integritat de l'alumnat i el professorat i manifesten que s'entrebanca el normal desenvolupament lectiu dins i fora d'un edifici que compta amb tan sols deu anys de vida.

Suport de la Plataforma

Ahir dimarts, es va reunir d'urgència la Plataforma per l'Ensenyament Públic d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, que va donar suport plenament als acords de l'assemblea de l'institut i va programar una sèrie d'activitats i accions que s'elevaran a la reunió de directors de centres educatius de Torrent, prevista per al dia de hui.

No es descarten mobilitzacions contra l'aplicació de la LOMQE i en denúncia del desgovern que ha provocat la Conselleria en aquest inici de curs caracteritzat per la manca de determinació d'horaris, professorat, espais i condicions laborals adverses.

Carta a la Consellera

Pere Rossell

Honorable Consellera de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana:

Som un grup de mares i pares preocupats per les altes temperatures que estan patint els nostres fills i filles a les aules causades per la climatologia de la nostra zona i l'avançament de l'inici de curs. A més de la falta d'adequació de les aules i de la quantitat d'alumnat. A l'aula dels nostres fills són 28 alumnes i una mestra en ben pocs metres quadrats

Coneixem que en el BOE del 23 d'abril de 1997, en relació a les condicions ambientals dels llocs de treball es determina una temperatura màxima de 27 graus i una humitat relativa del 70%. Esta temperatura i humitat han estat superades amb escreix durant els primers dies d'este curs, per això demanem:

1.- Que es determine en quines condicions es pot donar classe i quan es poden suspendre les classes per raons climatològiques.

2.- Que el pròxim curs s'inicien les classes el 10 de setembre, per tal d'evitar el que ens ha passat enguany i a més el professorat tindrà uns dies per poder preparar, millor que enguany, les tasques necessàries per un bon començament de les activitats amb l'alumnat.

3.- Que s'adeqüe l'aula condicionant-la per a obtindre un bon ambient i rendiment de treball.

4.- Que es restablisca el nivell de qualitat educativa què gaudíem fa uns pocs anys enrere per considerar que les retallades aplicades ple govern del president Fabra, afecten en molt el futur d ela nostra societat.

5.- Que es realitzen les construccions d'escoles i instituts que corresponga al nombre d'alumnat existent en la nostra ciutat sense necessitat de c oncedir cap terren y públic per a cap empresa privada com encara ara resta pendent de solucionar.

6.- Que es derogue el decret de districte únic per considerar-lo lesiu per als interessos de les famílies torrentines.

7.- Que lluny de difuminar el paper del Consell Escolar de Centre i el Municipal, la Generalitat arbitre les mesures necessàries per apotenciar la participació amb caràcter decissori i no merament informatiu com resta a la nova llei del ministre Wert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia