Comencen al Vendrell els graus d'infermeria i educació infantil amb totes les places cobertes

Les dues titulacions han tingut 155 sol·licituds, només en primera preferència

El rector de la URV, Francesc Xavier Grau, es mostrava «molt satisfet» davant la important demanda que hi ha hagut dels estudis de grau nous, que es van començar a impartir ahir a l'edifici de Sancta Maria Maris del Vendrell, l'espai on fins ara es feia una titulació de relacions laborals, però com a centre adscrit a la universitat.

El total de sol·licituds per cursar educació infantil en primera preferència ha estat de 94 i per a fer infermeria, 61. Tant l'una com l'altra superen les 40 places previstes per a cadascuna de les titulacions: «Una demanda prou alta que justifica l'esforç que s'ha fet», apunta el rector. El que encara no es coneix és la procedència dels demandants, però Grau creu que la majoria provenen de l'Alt i el Baix Penedès: «Existia una demanda específica que no ha afectat la que hi ha hagut a Tarragona», i això significa que el Vendrell és ara un punt d'atracció i es converteix en una zona que fins ara no era d'influència de la universitat. La URV tenia identificat que el Baix Penedès era la comarca amb menys penetració a la universitat, per l'atracció que tenen les comarques barcelonines, i ara aquesta situació està començant a canviar.

La universitat i les administracions han desencallat en només un any la posada en marxa d'aquests estudis al Vendrell: «Això fa possible que puguem començar sense tenir unes instal·lacions pensades per fer-ho», ja que han estat reaprofitades. I abans d'anar més enllà, «hem de consolidar-ho», diu el rector, que opina que s'han de dedicar molts esforços a fer incrementar la qualitat d'aquests espais, que requereixen adequacions. Mentre duri la fase de consolidació, i en vistes al manteniment d'aquesta demanda, «és quan ens podem plantejar una estructuració del campus del Baix Penedès». Ara neix com una transformació del centre adscrit, però encara no s'ha definit un campus, tal com sí que s'ha fet, per exemple, a les Terres de l'Ebre: «Ho definirem, però de moment neixen com uns estudis d'educació infantil i d'infermeria, i durant uns anys serà només això.» En aquests moments es coneix com a Seu Baix Penedès, i el que es pretén és oferir un servei universitari a una comarca «a la qual no li estem oferint el servei que, per llei, li hauríem d'oferir». La universitat fa temps que busca fórmules per captar els estudiants del Baix Penedès, que, com a norma habitual, trien universitats de Barcelona a l'hora de cursar les carreres a causa, en bona part, dels problemes de mobilitat entre aquesta comarca i els campus que la universitat té a Tarragona i a Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.