Educació

Oci

Ciència i tecnologia des de ben petits

Ros destaca que amb aquestes activitats es vol crear vocació en aquestes àrees, que considera que són imprescindibles per al progrés

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) ofereix durant els mesos d'estiu i per cinquè any consecutiu activitats de caràcter científic i tecnològic per a nens i joves. Aquests dies es porten a terme el campus tecnològic de robòtica i aplicacions, per a nens d'entre 6 i 16 anys, i un taller de realitat virtual, per a joves d'entre 13 i 17 anys. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va visitar ahir al matí els participants d'ambdues activitats i va destacar la tasca educativa i pedagògica que també porta a terme el Parc Científic, l'objectiu de la qual és “que a l'estiu es disfruti aprenent i, a la vegada, generar vocacions científiques i tecnològiques imprescindibles per al progrés”.

Ros va visitar ahir els menors, d'entre 6 i 16 anys, que participen des del 22 de juny fins al 31 de juliol en el campus tecnològic de robòtica i aplicacions, en el qual es fan sis torns de 20 participants cadascun. Els casals són setmanals i estan organitzats per Engijoc, amb la col·laboració del PCiTAL.

La proposta ofereix diferents temàtiques en funció de l'edat dels participants: Robotica LEGO WeDO per a nens de 6 a 9 anys; robòtica LEGO Mindstorms, per a joves de 10 a 16; jocs i simuladors amb Scratch, per als de 9 a 16 anys, i creació d'aplicacions per a mòbils, per a joves de 12 a 16 anys.

Ros també va visitar la vintena de participants en el taller de realitat virtual, organitzat per la regidoria de Joventut de la Paeria i que es fa al centre de producció audiovisual Magical. En aquest cas, joves de 13 a 17 anys participen des del 29 de juny fins al 3 de juliol en aquesta activitat impartida per l'empresa Ponent 2002. En aquest taller els joves aprenen a fer fotos esfèriques amb el telèfon mòbil, tècniques per aplicar la realitat virtual a la vida quotidiana, confeccionar ulleres Cardboard i desenvolupar continguts
i presentacions gràfiques en un entorn de realitat virtual.

Ros va destacar que, al marge de la tasca que s'hi porta a terme, el Parc Científic de Lleida també té una funció educativa pensada per als més joves, a través dels camps de tecnologia i ciència que s'hi duen a terme durant els mesos d'estiu, per cinquè any consecutiu: “L'objectiu és que a l'estiu es disfruti aprenent i que generem vocacions científiques i tecnològiques, imprescindibles per al progrés.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia