Educació

La Universitat d'Estiu de la Seu tanca amb una setantena d'alumnes

Un curs sobre races d'animals de Catalunya i un altre d'història de la música centrat en Bach, els que han tingut més d'èxit

Ofereix un total de sis cursos

Un curs sobre les races d'animals pròpies de Catalunya i un altre sobre la història de la música centrat en Bach han estat els cursos amb més matriculats de la Universitat d'Estiu que ofereix la Universitat de Lleida (UDL) a la Seu d'Urgell, que aquest any arriba a la seva 23a edició i avui acaba. El tècnic de la Universitat d'Estiu, Joan Sagués, va manifestar que “el curs de música té un públic d'edat avançada, però molt fidel que repeteix any rere any”. La UDL ofereix a la Seu d'Urgell un total de sis cursos que, entre professorat, alumnes i organitzadors, porten més d'un centenar de persones a la ciutat.

Un dels cursos amb més èxit de l'actual edició ha estat Coneguem les nostres races d'animals. Aquest curs se centra en l'estudi de la cabana de Catalunya, des de l'aviram, les gallines, els coloms o les oques, fins als grans animals, com ara cavalls i vaques, passant per ovelles i cabres, gossos i races extingides. El professor del curs, Pere Miquel Parés, afirma que “es repassen les races catalanes fora dels límits administratius, els alumnes aprenen a reconèixer i diferenciar les races”. Parés assegura que “els alumnes busquen una informació molt rica i particular que no es troba a la universitat i que tampoc entra dins els continguts curriculars”.

L'altre curs amb més èxit és el d'història de la música, que aquest any se centra en la figura de Bach. Sagués ha indicat que “aquest curs és el que té més alumnes, ja fa molts anys que l'oferim i hi ve molta gent de fora cada any”. Aquest curs inclou una sortida pràctica a un concert del Festival de Música Antiga del Pirineu, que s'està realitzant durant aquestes dates.

Altres cursos que s'ofereixen a la Seu són La competència pragmàtica en l'ensenyament i l'avaluació d'ELE, centrat en la docència de l'espanyol com a llengua estrangera; Com comuniquem i com podem millorar, que fa especial incidència en situacions de diversitat cultural; Eines per al benestar i la felicitat, centrat en tècniques com ara la respiració, la relaxació i la gestió positiva del pensament, i l'Artista medieval II, que inclou un recorregut exhaustiu pels monuments de la Seu d'Urgell i la visita a diverses esglésies de la Cerdanya i Perpinyà.

Cançons de Bach per tancar la universitat

En el marc del curs Passió per Bach. Una aproximació humana i musical i coincidint amb el Festival de Música Antiga dels Pirineus, dimecres va tenir lloc un concert a càrrec de la Lookingback Baroque Orchestra i Andreas Prittwitz, en què es van interpretar obres de Johan Sebastian Bach, Giovanni Battista Sammartini, Antonio Vivaldi, Henry Purcell i Francesco Geminiani, i va servir com a acte de cloenda dels cursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia