Educació

El govern de Premià de Mar haurà d'intercedir en el conflicte de la Mar Nova

L'oposició força l'aprovació d'una moció en aquest sentit

Les suposades amenaces al nou equip directiu de l'escola van ser la part més agra del debat

L'oposició –excepte el PP– de l'Ajuntament de Premià de Mar va forçar al govern, que està en minoria format per CiU i el PSC, a intercedir en el conflicte sobre quina ha de ser la nova direcció de l'escola Mar Nova del municipi maresmenc. En aquest sentit, es va aprovar una moció en què, entre d'altres, s'insta el govern premianenc que “proposi als serveis territorials que el càrrec de cap d'estudis estigui ocupat per algú amb la formació i l'experiència necessàries per tal de garantir el projecte educatiu” de l'escola. En un sentit més general, el text manifesta la preocupació de l'Ampa del centre per l'arribada d'un nou equip directiu al setembre i que, segons el text, “cap d'ells amb experiència en direcció i sense formació en la metodologia que s'aplica a l'escola”. Un cop aprovada la moció, el portaveu de l'Ampa del centre, Jordi Estarlich, es va mostrar “content” per aquest fet i va subratllar que “s'ha de tenir un equip directiu que sàpiga transmetre la filosofia i el projecte de l'escola”. En aquest sentit, Estarlich va instar el Departament d'Ensenyament de la Generalitat a dialogar sobre la situació i va recordar, tal com també recull la moció, que des de la conselleria d'Ensenyament “es va assegurar que destinarien un professional amb experiència i coneixedor de la metodologia del projecte educatiu de la Mar Nova com a garantia de continuïtat”. Finalment, el portaveu va explicar que en funció de com vagin les negociacions “a partir del setembre es decidirà si es continua amb les accions”.

La part més agra del debat d'aquest punt va ser quan l'alcalde accidental de Premià de Mar, Miquel Àngel Méndez (CiU), va denunciar unes suposades amenaces anònimes tant per carta com pel mòbil que han rebut alguns dels candidats a director del centre i que aquestes ja s'haurien posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra. Tant els grups de l'oposició com el portaveu de l'Ampa van condemnar aquests fets. “Sempre hem tingut una actitud cívica i de respecte per la integritat de les persones”, va afirmar Estarlich. L'escola Mar Nova de Premià de Mar fa vuit anys que va entrar en funcionament i rep alumnes d'unes 150 famílies.

Una carta que insta al civisme i demana seny

Per tal d'apaivagar els ànims i denunciar les suposades amenaces rebudes a algun dels candidats a la direcció de l'escola, el germà d'un d'ells va enviar una carta en forma d'instància. Entre d'altres, fa notar que “fins a tres candidats han renunciat al càrrec de director després de ser objectes d'un seguit d'amenaces i accions impròpies en un estat de dret i democràtic”, tot i que recalca que no se'n vol culpar l'Ampa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia