Educació

Llavaneres obrirà el debat per trobar nous usos per a l'antiga escola Labandària

L'edifici quedarà buit al setembre perquè el centre es fusiona amb el Sant Andreu

L'Ajuntament preveu emplaçar-hi alguns serveis de la policia local

Sant Andreu de Llavaneres començarà el curs escolar amb una escola de primària menys. El descens continuat de la natalitat ha fet que les escoles Sant Andreu i Labandària es fusionin en un nou projecte educatiu. El centre, que portarà el nom del gegant del poble, Jaume Llull, s'emplaçarà a les instal·lacions del Sant Andreu, al carrer dels Contrabandistes, i disposarà d'un equip directiu nou i de més alumnes. L'alcalde de Llavaneres, Nani Mora (ERC), assenyala que un cop buides les aules del Labandària, la intenció és decidir els usos futurs de tot l'espai que ocupava l'equipament.

El govern municipal preveu poder-hi situar de manera immediata alguns serveis de la policia local, que fa tres anys va inaugurar una prefectura a l'entrada del polígon industrial, i habilitar-hi alguns espais per fer-hi els cursos de formació de Promoció Econòmica. “Tot i així, la intenció és obrir un procés participatiu per trobar el millor destí a l'equipament a llarg termini”, diu l'alcalde, que també admet que abans s'haurà d'aprovar la desafectació de l'immoble i recuperar-lo d'aquesta manera per a la població. Amb una situació estratègica, ja que es troba al bell mig de Llavaneres, Mora no vol que es desaprofiti l'oportunitat per guanyar un equipament central. “Ens fa falta un auditori o un espai per a les entitats locals”, defensa a tall d'exemple sobre les mancances que arrossega el municipi maresmenc. Sigui com sigui, l'objectiu és consensuar-ho no només amb els grups de l'oposició sinó també amb els veïns.

Un procés difícil

La fusió de les dues escoles no ha estat un procés fàcil. Des que el Departament d'Ensenyament va anunciar el tancament del Labandària, la comunitat educativa va intentar lluitar per mantenir el centre obert. I més, tenint en compte que al curs anterior el departament volia tancar l'aula de P3 i les mobilitzacions en contra van evitar-ho. Tot i així, aquest cop la Generalitat no va fer marxa enrere tenint en compte que alguns cursos dels dos centres no s'havien omplert. De fet, el Sant Andreu, amb una capacitat de dues línies, amb prou feines en completava una i mitja. L'alcalde de Llavaneres explica que per evitar que el procés fos el menys traumàtic, es van crear unes comissions de treball perquè la nova escola nasqués d'un projecte compartit i inclogués els aspectes amb més pes específic dels dos equipaments educatius anteriors. Malgrat tot, la unió de les dues escoles portarà alguns inconvenients com ara les ràtios, que en alguns casos estaran al límit, ja que la nova escola tindrà uns 550 alumnes en total i haurà de triplicar alguns cursos per assumir tots els alumnes.

Les obres d'ampliació ja s'han iniciat

La fusió de les dues escoles de primària de Sant Andreu de Llavaneres han obligat a fer unes obres d'ampliació a les instal·lacions del Sant Andreu, convertida ara en la nova escola Jaume Llull. L'alcalde, Nani Mora, va confirmar ahir que les obres estan en marxa des d'aquesta mateixa setmana i que estaran enllestides a mitjan setembre, abans del començament del curs vinent. Els treballs, que du a terme el Departament de l'Ensenyament de la Generalitat, consisteixen a ampliar dues aules per donar cabuda als més de 500 alumnes que tindrà a partir d'ara l'equipament. S'aprofitarà una zona del pati per tancar-la i habilitar-la com a espai per fer-hi classe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia